Hvad forårsager fødder at svulme?

Hvad forårsager fødder at svulme?

Hvorfor svømmer fødderne?

Hævede fødder er en almindelig medicinsk tilstand forårsaget af en bred vifte af underliggende faktorer. Den grundlæggende grundfødning svulmer er, at visse forhold forårsager væsker at samle i fødderne, hvilket får dem til at puste op. Selv i en sund person kan føttene svulme lidt på et givet tidspunkt i løbet af dagen; da tyngdekraften trækker kroppens væsker nedad, har fødderne tendens til at være noget mere hævede udseende og vil sandsynligvis føle sig mere hævede, når man har været på deres fødder i lang tid, i modsætning til at ligge eller ligge med fødderne forhøjet, hvilket har tendens til at forhindre hævelse.

Graviditet og hormoner

En af de mest almindelige årsager til overdreven hævelse i fødderne er graviditet. Under graviditeten er en kvindes krop fyldt med mere blod end normalt, hvilket kan forårsage, at vener svulmer eller lækker blod i vævet, hvilket fører til hævelse, især i fødderne. En ubalance i hormoner kan også føre til hævelse af fødderne. For eksempel kan p-piller medføre fødder hævelse hos nogle kvinder.

Skader på fødderne og anklerne

En anden årsag til fod og ankel hævelse er skader eller traumer til fødderne. Når væv og muskler i fødder og ankler er anstrengt eller beskadiget, vil de blive betændt og fylde med blod og forårsage hævelse. En forstuvet ankel, fod eller knækket knogle i foden vil normalt forårsage en stor mængde hævelse, især i de dage, der umiddelbart følger skaden. At gå med bare fødder på meget ru overflader kan medføre, at fødderne på bunden bliver betændt og svulmer. Ofte medfører alvorlig skade også lilla, blå, sort, grøn eller gullig misfarvning fra blå mærker. Når hævelse er forårsaget af en skade, er hændelsen der forårsagede hævelsen normalt let at skelne, og hævelsen vil lokaliseres i det skadede område.

Andre årsager

Der er så mange forhold, der kan forårsage føje hævelse, det kan nogle gange være svært at fastslå årsagen i et bestemt tilfælde. Nogle af de mere almindelige årsager er underernæring og især dårlig indtagelse af kulhydrater og salt, stofmisbrug, arthritis, utilstrækkelig natriumretention og overdreven brug af afføringsmidler. Problemer med nyrer eller lever kan også føre til hævede fødder, såsom levercirrhose eller nyresvigt. Hævelse i fødderne og andre dele af kroppen kan også være et resultat af en allergisk reaktion.

Del:
Kommentarer