Hvad forĂĄrsager et calciumindskud?

Hvad forĂĄrsager et calciumindskud?

Calciumaflejringer er små akkumuleringer af calcium. De kan høste op i nogen del af kroppen, selv om de synes at være særligt fremherskende i skuldrene. Årsagerne til disse indskud er forbløffende for mange, men listen over potentielle syndere, der er knyttet til dem, omfatter mangler i tilførslen af ​​nogle vitaminer og følelsesmæssig stress. I mange tilfælde kræver calciumindskud ikke nogen lægehjælp, og ofte helbreder de sig ved at blive absorberet tilbage i kroppen.

Identifikation

Calciumfældninger føles oprindeligt meget bløde. De er blevet beskrevet som at have en blød og grødet konsistens, der ligner tandpastaen. Men med tiden stiger de gradvist i størrelse, og derefter begynder calciumet at tørre op og hærde, med en konsistens, som føles ligner den af ​​kridt. Til sidst begynder indlånet at føle sig som en tung sten i en del af kroppen, uanset om det er skulderen eller foden. Calciumaflejringer er generelt smertefulde.

Kost

Det menes at have en dårlig kost er relateret til udviklingen af ​​calciumindskud, så folk, hvis kostvaner ikke er ernæringsmæssigt afbalancerede, er ofte i fare. Diæt med utilstrækkeligt calcium og mangler i andre mineraler kan medføre problemer. Mindst 1000 milligram calcium daglig (enten fra kosttilskud eller kost) anbefales. Kostvaner, der mangler magnesium og K-vitamin, menes også at lade folk være tilbøjelige til at få calciumindskud.

Andre teorier

Der er nogle andre mindre almindelige teorier om hvorfor calciumindskud udvikler sig pĂĄ kroppen. Nogle af disse teorier indbefatter dĂĄrlig blodforsyning samt senenes aldring.

Risikofaktorer

Kvinder udvikler calciumindskud oftere end mænd gør. Andre risikofaktorer, der ofte er forbundet med udviklingen af ​​calciumindskud på kroppen, omfatter osteoporose (en knoglestørrelse, som resulterer i brud forekommer oftere), og aldringsprocessen.

Vitamin D-toksicitet

En teori er, at vitamin D-toksicitet kan føre til forekomster af calcium. Toksicitet af vitamin D er en tilstand, der opstår, når for meget D-vitamin indtages. Symptomerne på D-toksicitet indbefatter kvalme, opkastning, anoreksi, angst og svaghed, alt relateret til hypercalcæmi (en tilstand, der har hævet calciumniveauet i blodbanen).

Del:
Kommentarer