Hvad er Vagal Nerve Neuropati?

Hvad er Vagal Nerve Neuropati?

Dens navn kommer fra det latinske ord for "vandrende", og vagal nerveen eller vagusen er kendt som rammeren eller vandreren på grund af dens omfattende forbindelser fra kranen til resten af ​​kroppen. Med så mange forbindelser til forskellige steder kan skader på eller sygdom i vagale nerve resultere i problemer i et eller flere organer.

Hvad er Vagal Nerve?

Den vagale nerve er den tiende af 12 parrede kraniale nerver, der er placeret mod bagsiden af ​​hovedet. Denne nerve tager en lang, snoede rute fra hovedet ned til tarmen. Mens andre nerver er forholdsvis korte, der forbinder med organer i nærheden af ​​og i hovedet, er den vagale nerve forbundet med strukturer fra strubehovedet i halsområdet til nyrerne og tarmene.

Hvad laver Vagal Nerve?

Den vagale nerve relæer sensoriske meddelelser og information mellem hjernen og dele af kroppen, der spænder fra ører og hals til hjerte, lunger og tyktarm. Funktioner som hjerteslag, tale og fordøjelse er reguleret af vagal nerve.

Hvad er Vagal Nerve Neuropati?

Vagal nerve neuropati er en tilstand, hvor nerven er beskadiget og sender forkerte eller svage signaler til og fra kroppen og hjernen. Eftersom vagale nerve er forbundet med så mange forskellige organer, kan manifestationer af denne neuropati indeholde vanskeligheder med at tale, konstant bøjning eller hoste, kvalme eller uregelmæssig fordøjelse eller puls.

Hvad forĂĄrsager Vagal Nerve Neuropati?

Årsagerne til vagal nerve-neuropati varierer. Neuropati kan ske ved hjælp af øvre luftvejsinfektioner eller skade.

En særlig form for vagal nerve neuropati sker som følge af type 2 diabetes. Ligesom forhøjet blodsukker resulterer i tab af følsomhed og cirkulation i ekstremiteterne, kan sygdommen også tage sin vejafgift på vagale nerven, som blandt andet menes at spille en rolle i immunsystemet.

Alkoholisme har også vist sig at bidrage til vagal nerve-neuropati. En undersøgelse i Spanien, der involverer flere levetid forbrugere af alkohol fandt korrelationer mellem alkoholisme og vanskeligheder med at trække vejret og bevæge sig, symptomer, der tyder på vagal nerve-neuropati.

Er Vagal Nerve Neuropati Reversibel?

Neuropati af vagale nerve kan reverseres i mange tilfælde, hvis patienten træffer foranstaltninger for at eliminere årsagen til tilstanden. Diabetikere, der kontrollerer deres blodsukker, kan genvinde den normale funktion af vagale nerven og alle de organer, den er forbundet med. På samme måde kan alkoholikere, der afholder eller mindsker deres alkoholindtag, genvinde ordentligt fungerende systemer. Dem, der genvinder alvorlige øvre luftveje sygdomme vil opleve den samme virkning.

I andre tilfælde, som en hoste, der ikke går væk, skaber skaden på nerven en overfølsomhed, der ikke forsvinder. I dette tilfælde vil en læge ordinere medicin for at reducere følsomheden af ​​vagale nerve.

Del:
Kommentarer