Hvad er tennis albue?

Hvad er tennis albue?

Tennis albue er det fælles navn givet til en tilstand kendt som lateral epicondylitis. Lateral epicondylitis skyldes overbrug af muskler i arm og underarm. Det er normalt forårsaget af gentagne gange at udføre en bestemt bevægelse (såsom en tennis backswing), og resulterer i albue smerter, der kan forværres gradvist, hvis det ikke behandles ordentligt.

Ă…rsager

Ifølge MayoClinic er tennis albue forårsaget af "gentagen sammentrækning af underarmen muskler", der fører til "betændelse eller en række små tårer i sener, der fastgør underarmen muskler til benet uden for din albue." Tennisens sport er en fælles synder, men enhver bevægelse, der gentages på en lignende måde, kan resultere i lateral epikondylitis.

Symptomer

MayoClinic siger, at symptomerne på tennisalbue omfatter smerte fra armlenes udvendige gennem underarmen og håndleddet, underarmssvaghed, smerte ved handlinger som f.eks. At dreje en dørknap eller ryste en persons hånd eller manglende evne til at holde fast på genstande som kaffe kopper.

Diagnose

I mange tilfælde kan læger gøre diagnosen baseret på patientens beskrivelse af hans symptomer samt en grundlæggende fysisk undersøgelse af den berørte region. Nogle gange er der imidlertid brug for en røntgen eller en MR for at udelukke andre mulige årsager til smerten og betændelsen.

Behandling

I de fleste tilfælde kan lateral epicondylitis behandles med hvile, is og over-the-counter smerte og anti-inflammatorisk medicin. Nogle gange kan lette øvelser og beskyttelsesbøjler hjælpe, og i sjældne tilfælde anbefaler lægerne brugen af ​​kortikosteroider eller kirurgi.

Forebyggelse

Ifølge MayoClinic kan fastsættelse af dårlig teknik gå langt i retning af at forhindre tennisalbue skader. Tennis spillere vil måske gerne rådføre sig med en træner for at sikre, at de udfører deres swing korrekt. De bør også overveje opvarmning før du spiller og glasur deres albuer efter at have spillet.

Del:
Kommentarer