Hvad er tegn pĂĄ scabies?

Hvad er tegn pĂĄ scabies?

Når smittet med scabies, viser tegn og symptomer typisk ikke med det samme. Men når de gør det, skal de kvaler, der har optaget bopæl i din hud, sørge for at du er opmærksom på deres tilstedeværelse. Typiske tegn indbefatter ekstrem kløe og tilstedeværelsen af ​​udslæt i bestemte områder af kroppen.

Vil jeg vide

Hvis dette er første gang, du har været udsat for skabb, kan du måske ikke vide, om du har en infestation med det samme. Scabies-mider er ekstremt små (kvindelige kvaler er mellem 0,30 mm til 0,45 mm lange og 0,25 mm til 0,35 mm i bredden) og kan ikke ses med det blotte øje. Ifølge centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse kan du ikke mærke tegn på skorper i op til to måneder efter at du er angrebet med mide - selvom de kan opstå mellem to og seks måneder efter eksponering. Du kan stadig sprede scabies til andre ubevidst i løbet af denne tid.

Tegn pĂĄ Scabies

De første tegn på scabies er intens kløe og udslæt af udslæt forårsaget af en allergisk reaktion på mites proteiner og afføring. Kløe er typisk værre om natten. I voksne foretrækker scabies at opholde sig i bestemte dele af kroppen - især hvor hudens folder berører. Disse kan omfatte båndet mellem fingrene, albuens folder, inde i håndleddet, under armene, mellem skulderbladene og omkring penis, brystvorter, talje og skinker. Scabies angreb hos børn har tendens til at findes omkring hoved, nakke og hovedbund. Hvis du ser tæt på, kan du finde tegn på kvindemidens "burrow" - stedet i huden, hvor hun lægger hendes æg. Disse fremstår som lidt hævede, serpentine mønstre på huden, der er lyserøde, grå eller kødfarvede.

Diagnostiserende Scabies

For at få lægehjælp til scabies er det nødvendigt at se en læge. Ofte en læge kan identificere en scabies infektion bare ved at kigge efter tilstedeværelsen af ​​burrows og mønsteret af hududslæt. Men hvis der er nogen tvivl, kan en skrabning af din hud tages og visualiseres under et mikroskop for at detektere tilstedeværelsen af ​​mitten.

Scabies Treatment

Ifølge American Academy of Dermatology kan humane skabb hurtigt løses ved at anvende et receptpligtigt topisk lotion ("scabicide"), der indeholder 5 procent permethrin. Denne topiske påføres fra nakken helt ned til tæerne, herunder fodsåler, palmer, lyske og under negle. Lotionen er typisk tilbage på mellem otte og 14 timer, hvorefter den skylles af. En læge kan anbefale en anden behandling en uge efter den første. Selv efter at kløen er blevet dræbt og deres æg bliver slået ned med et scabicid, vil der sandsynligvis blive vist nogle resterende kløe - nogle gange op til to uger. Ved at tage kølige bade ved at anvende beroligende lotioner (som f.eks. Calamin) eller ved hjælp af et antihistamin, der kan bruges, kan man afhjælpe symptomer efter behandling.

Forebyggelse af genindførelse

For at sikre, at en reinfestation ikke forekommer, bør alle familiemedlemmer, der bor i nærheden af ​​en inficeret person, behandles med scabicide samtidigt. Scabies er oftest spredt mellem seksuelt aktive voksne, så alle intime partnere skal informeres, så de også kan få behandling. Derudover skal tøj, sengetøj, håndklæder og andre vaskbare personlige genstande vaskes i varmt vand og tørres ved høj varme. Alt, der ikke kan vaskes, såsom dyner og puder, kan opbevares i plastikbeholdere og anbringes i garagen i en uge. Berøvet af en menneskelig vært dør scabies-miderne efter denne tid.

Del:
Kommentarer