Hvad er tegn og symptomer pĂĄ Femoral Aneurysm?

Hvad er tegn og symptomer pĂĄ Femoral Aneurysm?

En aneurisme er en udbulning i en arteries vægge, der ligner en ballon, der, hvis den bryder eller brister, kan forårsage intens intern, ukontrollabel blødning. I de fleste tilfælde bliver små aneurismer aldrig diagnosticeret, selv om større kan være. Det mest almindelige sted for en aneurisme er dem, der findes langs aorta, det store blodkar i kroppen, der leverer blod til hjertet. Aorta grener imidlertid ud i to femorale arterier, der leverer iltet blod til underekstremiteterne. En lårbenet aneurisme er typisk fundet i den øverste del af arterien, nær lyskeområdet. At lære og forstå tegnene og symptomerne på en lårbenet aneurysm fører til hurtig diagnose og behandling og forhindrer komplikationer såsom blodpropper eller endda en udbrudt arterie, som kan føre til næsten øjeblikkelig chok og død som følge af nedsat blodtryk og blodtab.

Tegn

Højt blodtryk eller hypertension er et klassisk tegn på atherosklerose eller hærdning af arterierne forårsaget af rygning, fedme og højt kolesteroltal. Højt blodtryk eller hypertension er næsten altid et resultat af vaskulære abnormiteter, så få kontrolleret af en læge, hvis du har mistanke om, at du eller en elsket kan lide under sådanne forhold. Aterosklerose forårsager svækkelse eller indsnævring af arterier, hvilket bevirker svækkede blodkarvægge at udvide for at lette blodgennemstrømningen.

Smerte

I mange tilfælde vil en person med lårbenet aneurisme have få symptomer, selv om smerte er almindelig. Smerten forårsaget af en aneurisme er generelt følt under placeringen af ​​aneurysmen på grund af et fald i blodgennemstrømningen. Smerter er oftest mærket i underbenet omkring knæområdet, men forskellige mennesker kan opleve smerten i forskellige områder gennem den berørte bundside afhængigt af størrelsen af ​​aneurysmen.

Numbness eller Tingling

På grund af nedsat blodgennemstrømning, kan personer med lårbenedannelse opleve en fornemmelse af prikken eller følelsesløshed i underekstremiteten under aneurysmens placering. I mange tilfælde vil personer med lårbenet aneurisme placeret i lysken føle resulterende smerte eller følelsesløshed i knæområdet under knæet eller i nederste lår.

Puls

Et af de store tegn på en mulig lårbenet aneurisme er evnen til nemt at finde og mærke pulsen bag på knæet, kaldet poplitealpulsen. Hvis en aneurisme er til stede, kan pulsen let findes og mærkes som bankende. Et andet fælles websted til vurdering af lårpuls er i ljummen. Igen under normale forhold er disse to pulspunkter ret vanskelige at føle, men i tilfælde af tilstedeværelsen af ​​en aneurisme er mere fremtrædende at røre ved.

Diagnose og behandling

Diagnose af en femorale aneurisme er ofte lavet gennem flere forskellige teknikker som CT (computertomografi), MRI (magnetisk resonansbilleddannelse) eller ultralydsdiagnosticeringsdiagnostik. Behandlinger vil blive bestemt af generelle generelle sundhed, alder og sygdomstilstand. Sænkning af blodtrykket forårsaget af rygning eller hypertension er indledende behandlinger, såvel som dem, der omfatter medicinbehandlinger for at sænke blodtrykket. Hvis aneurismen ikke er for stor, kan det blive forsøgt at gennemføre kirurgi.

Del:
Kommentarer