Hvad er tandbørstebørster fremstillet af?

Hvad er tandbørstebørster fremstillet af?

Materialer anvendt til fremstilling af tandbørstehud varierer. Fra en naturlig børste, der ligner modeller og materialer, der ikke er fjernet fra de allerførste børster, til nye højteknologiske materialer, poleret til glat, elegant perfektion, er der en børste derude for hver enkelt person.

Naturlige børster

Tandbørster blev oprindeligt lavet af bambus- og knoglehåndtag og indbygget børster fremstillet af enten sibirisk eller hårhår. Selv om de var relativt effektive til rengøringsformål, havde de deres ulemper. Dyrehår børster faldt ikke kun på et hygiejnisk niveau, da de kan bibeholde bakterier, men de har også tendens til at tørre langsommere end mere moderne materialer. På grund af en mindre raffineret fremstillingsproces vil børsterne også ofte falde ud af børsten.

Nylonbørster

Moderne tandbørster er typisk udstyret i enten nylon eller nylon-polyester blandebørster. Den første nylonbørstebørste blev introduceret i 1938 og blev fremstillet med nylongarn. I dag kommer nylonbørstebørster i forskellige former, størrelser, teksturer og tætheder. Uanset om man kræver en ekstra blød til en fast børste, er man sikker på at finde en pensel, der passer til nylon-sorten.

For nylig har brystmaterialer gået i forskellige retninger. Virksomheder som Fuchs Dental Care vender tilbage til sibirisk vilds hår i fremstillingen af ​​deres børster.

Alternative materialer

Alternative materialer som Shabbos tandbørster er lavet med gummihår.

Ingen børster overhovedet

Den brasilianske designer Fabio Dabori har lavet en elektrisk tandbørste, der udelukkende erstatter børstehårene med en svamp.

Del:
Kommentarer