Hvad er symptomerne pĂĄ mesenterisk lymfom?

Hvad er symptomerne pĂĄ mesenterisk lymfom?

Mesenteri er en type bindevæv i bukhulen, der indeholder lymfeknuder. Kræft opstår undertiden fra disse knuder og kaldes mesenterisk lymfom. På grund af mesenteriets særlige kredsløbsegenskaber fremkalder mesenterisk lymfom i modsætning til de fleste andre lymfomer ofte ikke symptomer, før tumoren er blevet ganske store. Heldigvis er der et særligt tegn, der vises på en abdominal CAT-scanning, der er meget specifik for mesenterisk lymfom.

Mesenteriets anatomi

Mesenteriet er et netværk af fedtbindende væv, der suspenderer og forbinder nogle af organerne inde i underlivet. Mesenteriet er dårligt forsynet med blod og med lymfesystemets kar. Det indeholder nogle lymfeknuder, og derfor kan tumorer lejlighedsvis vokse i dem. På grund af den ringe kredsløbsforbindelse med resten af ​​kroppen forårsager mesenterisk lymfom ofte ikke de forfatningsmæssige symptomer, der er typiske for andre lymfomer, pr. Harrisons principper for intern medicin.

Forfatningsmæssige symptomer på lymfom

Andre lymfomer forårsager ofte vægttab, lavgradig feber, nattesvigt, træthed og utilpashed. Disse symptomer opstår normalt før lymfeknuder bliver mærkbart hævede eller smertefulde, og det er ofte, hvad der bringer lymfompatienter ind for at se lægen. De er forårsaget af frigivelsen af ​​kemiske signaler, kaldet cytokiner, fra tumoren til blodet og lymfesystemet. Fordi mesenteri er dårligt forbundet med disse systemer, bliver cytokiner ofte ikke bredt spredt i mesenterisk lymfom, og disse symptomer opstår ofte ikke.

Symptomer pĂĄ mesenterisk lymfom

De fleste af de mærkbare symptomer på mesenterisk lymfom skyldes, at tumorerne bliver store nok til at påvirke normal tarmfunktion. Den mest almindelige klage hos patienter med mesenterisk lymfom er mavesmerter, nogle gange ledsaget af kvalme, opkastning eller forstoppelse. Smerten er normalt diffus og beskrives ofte som dybt inde i underlivet. Nogle gange kan en patient endda mærke til en usædvanlig klump i maven.

Sandwich Sign

Et særligt fund i en abdominal CAT scan er meget tydelig for et mesenterisk lymfom. Det kaldes "sandwich skiltet" på grund af den karakteristiske udseende af de mørkere "boller" af tumoren omslutter hver side af en lettere mellemregion. Dette tegn er yderst karakteristisk for mesenterisk lymfom og er usandsynligt, at det kommer fra noget andet.

Find mesenterisk lymfom

Fordi mesenteriske lymfomer kan blive ganske store, før de forårsager symptomer, findes mange tumorer i øvrigt, mens de søger noget andet. Ofte vil en abdominal CAT-scanning udføres af en anden årsag, og sandwichskiltet viser, at der er tilstødende mesenterisk lymfom. Læger har i øvrigt oplevet mesenteriske lymfomer i løbet af ikke-relateret abdominal kirurgi. Heldigvis spredes disse tumorer normalt ikke aggressivt, og kirurgisk fjernelse er ofte en effektiv behandling.

Del:
Kommentarer