Hvad er submaximale isometriske skulderøvelser?

Hvad er submaximale isometriske skulderøvelser?

Submaximale isometriske skulderøvelser bruges til at hjælpe med at rehabilitere alle med skulderskader og især overhead-atleter, som tennis, baseball og fodboldspillere eller svømmere.

Definition

Isometriske øvelser involverer den statiske konditionering af musklerne, hvilket betyder, at muskelen ikke forlænges. At lave isometri ved submaximal indsats betyder ikke at udføre isometriske øvelser ved fuld indsats.

Submaximal vs Maximal

Et eksempel på en submaximal øvelse er at holde en vægt i din hånd og gøre en lateral hæve, hvilket kun bringer vægten til skulderniveau og stopper og holder. I en maksimal øvelse udøves mere indsats, som når man skubber mod en tung genstand.

Rehabilitering

Denne milde styrke øvelse er ideel til skade rehabilitering på grund af, hvor mild det er på leddene, og fordi det ikke forlænger muskelen. Du kan vælge en behagelig vægt og løfte den for at opnå styrkefordele uden at skade din skulder yderligere.

Submaximal øvelser til hjælp i skuldergendannelse

Der er flere standard styrke øvelser, der kan udføres under submaximal indsats, ifølge din ortopædiske forbindelse. Du kan gøre en ekstern rotation af skulderen ved at ligge på din side og holde en let vægt med din albue bøjet i 90 grader vinkel og løfte den op og væk fra din mave til det punkt, hvor det føles behageligt, men alligevel udfordrende.

Varm op og køle ned

Det er altid godt at varme op med en god tur og let strække før du udfører øvelser. Selvom du arbejder under submaximal indsats, skal du stadig forberede dine muskler og strække, når du er færdig.

Del:
Kommentarer