Hvad er straffe i sport for at bruge præstationsforbedrende stoffer?

Hvad er straffe i sport for at bruge præstationsforbedrende stoffer?

Præstationsfremmende stoffer som anabolske steroider er et alt for ofte alternativ til nogle spirende og professionelle atleter. Drogen enten maksimere ydeevnen eller tillade atleten at dyrke så meget muskler som muligt. Brugen af ​​disse stoffer, ofte omtalt som "doping", er ulovlig i enhver stat. Det er også grund til suspension eller udvisning i de fleste ungdoms-, skole- og professionelle ligaer.

Besiddelse

Besiddelse af anabolske steroider, det primære præstationsfremmende lægemiddel, har været ulovligt i USA siden 1990. Det er klassificeret som et Schedule III-lægemiddel sammen med opium, morfin, codein og mange andre stimulanter og depressiva stoffer. Straffen for besiddelse varierer meget mellem stater. De føderale sanktioner strækker sig fra op til et år i fængsel og en $ 1.000 bøde til en første lovovertrædelse, til tre års fængsel og en minimumsbøde på $ 5.000 for en tredje lovovertrædelse. Alle sanktioner kan øges, hvis en "intention om at distribuere" kan bevises. Sportsorganisationer kan også straffe sine medlemmer for besiddelse.

Pro Sports

Fra 2011 havde næsten alle professionelle ligaer sine atleter underkastet tilfældige stofforsøg for anabolske steroider, narkotika og almindelige præstationsforbedrende midler som androstenedion og humant væksthormon. I NFL testes spillere årligt for steroider og amfetamin. Violatorer får en obligatorisk fire-spil suspension for en første lovovertrædelse, en seks-spil suspension for anden og en fuld sæson off for den tredje. Baseball suspenderer spillere 50 spil for en første lovovertrædelse og 100 spil i et sekund, selvom spilleren er i mindreårige. Outfielder Manny Ramirez, der satte 50 spil i 2009 for at mislykkes en narkotikastest, blev fanget igen i 2011. Han gik i pension i stedet for at tjene længere suspension.

OL

Den Internationale Olympiske Komité anvender narkotikaprøvningsstandarderne vedtaget af World Anti-Doping Agency. Hvis en olympisk atlet tester positivt for en af ​​organisationens hundreder af forbudte anabolske steroider, væksthormoner eller narkotika, fjernes atleten fra konkurrencen i mindst to år og fjernes fra eventuelle medaljer, der for nylig blev tildelt. En anden lovovertrædelse kan føre til et livslang forbud.

College, Skolesport

Kriminelle sanktioner gælder for mindreårige i besiddelse af ulovlige stoffer, og mange skoleområder og kollegiale sportsforeninger har deres egne regler og straffe. National Collegiate Athletic Association tester tilfældigt college-atleter for steroider og narkotika. En atlet kan suspenderes i et år for en første lovovertrædelse. Ifølge Cato Instituttet har skole distrikter og sportsforeninger været i stand til at vedtage politikker, der kræver tilfældig urinalyse af unge atleter siden en afgørelse fra højesteret i 1995.

Del:
Kommentarer