Hvad er standardfarverne i poolballer?

Hvad er standardfarverne i poolballer?

De lyse farver på de 15 poolbolde ser godt ud på den grønne filt, men farverne betyder også noget. Hver nummereret bold har en udpeget farve. Når du er blevet bekendt med dem, behøver du ikke at gå til den anden ende af bordet for at se på nummeret der er trykt på bolden; du kan kalde dit skud bare ved at se på farven.

Faste stoffer

Bolde, der er nummereret en til otte, er en solid farve, bortset fra en lille cirkel med nummeret i den. Den ene bold er gul; to er blå; tre er røde; fire er lilla; fem er orange; seks er grønne; syv er bourgogne og den otte bold, som de fleste ved, er sort.

Striber

Alle de solide kugler undtagen de otte har en stribet modstykke til bolde nummereret fra 9 til 15. Disse kugles basisfarve er hvid, med en bred farvet stripe, der går rundt om midten. Tallene er trykt på den hvide del. Ni har en gul stribe; 10 er blå; 11 er rød; 12 er lilla; 13 er orange; 14 er grøn; og 15 er bourgogne. Hvis du lærer farverne på de faste bolde, skal du blot tilføje otte til nummeret for at finde den tilsvarende stribede bold. For eksempel er de to kugler blå. To plus otte er 10, så den 10 bold har en blå stribe.

Cue Ball

Kuglebolden, den du rammer med din pool, holder dig til at ramme din objektbold, fuldfører sættet. Det er altid hvidt. Nogle cue bolde har en lille rød prik på dem, for at hjælpe dig med at øve dit mål. Andre har flere røde prikker på dem, som giver dig mulighed for at se boldens spinding, da den gør sin vej over bordet.

Variationer

Lejlighedsvis vil et sæt poolkugler have pink på de tre og 11 bolde eller solbrændte til de syv og 15 bolde. Nogle sæt kommer med alle bolde i pastellversioner af de normale farver, selv om det ikke er almindeligt i offentlige steder som barer og poolhaller.

Hvis du har dit eget poolbord ønsker et personlig touch, kan bolde tilpasses med dit navn eller symboler. De er tilgængelige i glød-i-mørke, perleiseret, krystal eller marmoriseret. Du kan også få dem med logoet til dit yndlings college sportshold.

Del:
Kommentarer