Hvad er serumurinstof?

Hvad er serumurinstof?

Under metabolisme af protein i kroppen skaber leveren ammoniak, som er opdelt i et biprodukt kaldet urea. Nyrer filtrerer overskydende urinstof i urinen og i sved, men nogle går ind i blodbanen som serumurinstof.

Nyreproblemer

Serumurinstofkoncentration er vigtig for at bestemme om nyrerne fungerer korrekt. Et højt indhold af serumurinstof betyder, at nyrerne ikke filtrerer ordentligt.

Lavt serum urinstof

Hvis en patient præsenterer et lavt urinstofniveau, kan det indikere problemer med leveren. Hvis leveren ikke syntetiserer protein, vil urinstof ikke blive produceret.

Dehydrering

Hvis en patients serum urea niveau er højere end normalt, kan det betyde, at personen er dehydreret. Når kroppen er dehydreret, vil nyrerne genabsorbere mere urinstof, når ADH (antidiuretisk hormon) produceres for at reducere yderligere tab af væsker.

Kost

Kost kan også påvirke serum urea niveauer. Afhængigt af om en person har en høj eller lav protein kost, kan det ændre serum urea niveauet, hvilket giver en falsk indikation på, at der kan være et nyre- eller leverproblem.

Test

Venøst ​​blod kan trækkes og testes for at bestemme ureumniveauerne i serum. Et normalt serumurinstofniveau for voksne er mellem 15 og 50 mg / dl.

Del:
Kommentarer