Hvad er serøs afløb?

Hvad er serøs afløb?

Serøs dræning er normal dræning fra et helende sår eller snit. At vide hvad man kan forvente under helingsprocessen, som begynder med det samme, giver dig som aktiv deltager i din egen sundhedspleje og vil fjerne enhver overflødig bekymring.

Definition

Ordet "serous" betyder indeholdende, relateret til eller ligner serum. Serøs dræning er enhver dræning fra et kropshulrum eller sår, der indeholder serum, er relateret til serum eller ligner serum. Serum i menneskekroppen er en vandig, klar væske.

Baggrund

Når kroppen modtager et sår eller åbent område, uanset om der er tale om skade eller kirurgi, er der et potentiale for 4 forskellige typer væsker at dræne fra området. Hver er en indikation af de processer, der foregår, hvilket signaliserer, om din krop har helbredende helbredelse, eller hvis der er en tilstand eller tilstande, der forstyrrer sårets korrekte helbredelse.

typer

Sanguinous eller blodig dræning: Når et sår er frisk, er der sandsynligvis en rød rød dræning fra den, der indikerer aktiv skade. Kropet skynder blod til området for at starte helingsprocessen straks efter skade eller snit. Efter operation eller snit kan der være små mængder blodig dræning fra snitområdet. I nogle tilfælde kan større mængder blod forventes og vil sandsynligvis være indeholdt i et sårdræningssystem sikret til det kirurgiske område. Serøs eller klar dræning: En klar, vandig dræning eller tilstedeværelse af væske på såret eller dræning fra sår / snitsted. Dette er en af ​​de normale processer for tidlig helbredelse, men bør aftage efter at helingsprocessen er i gang, hvilket vil afhænge af sårets type og sværhedsgrad. Sero-sanguinous eller pink eller hvid dræning med pletter eller blodglober: Denne type afvanding er ikke ualmindeligt tidligt i helingsprocessen. Mængden af ​​sådan dræning kan indikere for sundhedsudbydere, at aktiv blødning fortsætter i såret eller under snitstedet. Purulent eller pus drainage: Purulent dræning kan være gul, grøn eller lysebrun i farve med en karakteristisk lugt af pus. Dette er ikke en normal form for dræning fra et sår eller snitområde og vil sandsynligvis være ledsaget af øget rødme, varme og lidt hævelse i såret eller snitområdet, og du kan opleve en forhøjet temperatur. Purulent dræning skal rapporteres til din sundhedsudbyder så hurtigt som muligt.

Overvejelser

Pilonidal Support Alliance beskriver en anden dræning, som du sandsynligvis vil bemærke, begynder ca. 5 dage efter operationen, en dræning kaldet exudat. Denne dræning kan variere i farve fra hvid til gul til grå til lysebrun og har en lille mængde lugt. Denne dræning er fra din krop, der arbejder for at rense sig for døde væv og andre materialer, som forstyrrer helingsprocessen. Hvis dræningen har en stærk lugt eller der er tegn på infektion, som forøgelse af varme og rødme, øget smerte og / eller hævelse på snitstedet, skal du kontakte din læge.

Forholdsregler

Din sundhedsplejerske skal give dig instruktioner om, hvad du kan forvente under helbredelsesprocessen for et sår, der krævede lægehjælp eller et kirurgisk snitsted. Disse er almindelige tegn og symptomer, som skal overføres til din sundhedsleverandør, hvis du bemærker dem: Blodkaster fra området, forekomst af store blodpropper, en stor mængde serøs væskeafdrænning fra området, rødme, ømhed, øget varme, hævelse eller forekomst af feber.

Del:
Kommentarer