Hvad er risikoen for at tage Cymbalta & Zoloft sammen?

Hvad er risikoen for at tage Cymbalta & Zoloft sammen?

Medicin er kompliceret virksomhed. Læger går i skole i årevis for at lære, hvordan man bedst behandler sygdomme, men det betyder ikke, at de altid husker at informere patienter om alle de risici eller bivirkninger, der er relateret til, hvordan receptpligtige lægemidler virker. Det gælder især, hvis patienter får recept fra mere end en læge. Narkotika, der anvendes til behandling af depression eller humørsygdomme, påvirker patienterne forskelligt, men det er vigtigt at holde sig orienteret om kendte interaktioner, når de tager Cymbalta og Zoloft samtidig,

Klassifikation

Cymbalta og Zoloft er både mærkepligtige lægemidler, der primært anvendes til behandling af depression. Begge lægemidler er kendt som antidepressiva og tjener som potente dobbeltopsamlingshæmmere af serotonin og norepinephrin. Zoloft er imidlertid ofte i en klasse af stoffer, der er kendt som SSRI'er eller selektive serotoninåbningshæmmere. Den nuværende kliniske farmakologi har hidtil ikke været i stand til at bestemme årsagsstimuleringen for, hvordan Cymbalta forbedrer eller stabiliserer patientens humør, eller præciserer, hvordan duloxetinen indeholdt i Cymbalta påvirker mennesker. På trods heraf har FDA godkendt begge lægemidler til behandling af alvorlig depression.

Interaktionseffekter

Cymbalta indeholder duloxetin og Zoloft indeholder sertralin. Kombinationen af ​​disse to lægemidler skaber, hvad farmakere beskriver som en "vigtig lægemiddelinteraktion." Bruges sammen, giver stofferne potentialet for en patient til at udvikle "serotoninsyndrom." Selvom det er sjældent, er dette en alvorlig tilstand, der kan resultere i død forårsaget af hyperstimulering af patientens hjernestamme.

Forebyggelse

Læger undgår normalt at ordinere mere end et serotonergt stof til en patient på grund af de risici, der er forbundet med sådanne cocktails. Når patienterne ordineres mere end et sådant lægemiddel, vejer lægerne fordelene ved behandlingen mod de involverede risici. Hvis en patient får både Cymbalta og Zoloft, skal patienten overvåges nøje for tegn på serotoninsyndrom.

Behandling

Det er vigtigt for patienter, der kommer fra en serotonegisk medicin, at give deres læge oplysningerne, fordi nogle af disse lægemidler har en lang halveringstid. En livstruende risiko kan opstå, hvis en læge ordinerer et andet serotonegisk lægemiddel uden at vide, at et tidligere serotonegisk lægemiddel endnu ikke er blevet elimineret fra patientens system. Ved tæt overvågning kan tegn på serotoninsyndrom behandles hurtigt af den behandlende læge og lægemiddelkombinationen.

Overvejelser

Mens Zoloft og Cymbalta er to klasser af stoffer, der ofte bruges til behandling af depression, er der flere andre lægemidler til rådighed, der kan frembyde mindre interaktionsrisici. Det er vigtigt at tale med din læge om bivirkninger, du oplever, når du starter en bestemt medicin, justerer en dosis eller kombinerer med et andet lægemiddel. Toleranceniveauer er forskellige blandt patienterne, ligesom sværhedsgraden af ​​bivirkninger oplever patienter, når de tager medicin. Psykiatere erkender, at behandling af psykisk sygdom med medicin er så meget en kunst som det er en videnskab.

Del:
Kommentarer