Hvad er Pulpal Debridement?

Hvad er Pulpal Debridement?

Ifølge Benefit Services of Hawaii er pulpal debridement en procedure udført for at lindre alvorlig smerte før en normal rodkanal. Denne procedure indebærer åbning af tanden og fjernelse af inficeret væv for at lette trykket.

Ă…rsager

Endodontisk behandling er oftest påkrævet, når pulpen inde i tanden bliver inficeret eller betændt. Denne betændelse kan skyldes alvorligt forfald, for mange tandprocedurer i en tand eller en revne i selve tanden. Pulpal debridement er det første trin i en rodkanal, som kræver fjernelse af al masse og fylder tanden med et inert stof.

Behandle

Også kaldet en "åben og broach" procedure involverer pulpal debridement at skabe en åbning i den berørte tand. Endodontisten fjerner en del af den inficerede pulp, hvilket giver det resterende vævsrum til at svulme. Dette lindrer en del af smerten, så en rodkanalpasient kan vente længere, før den fulde procedure udføres.

Advarsel

Selvom en pulpal debridement kan reducere smerten i en inficeret tand, bør den aldrig betragtes som en erstatning for en rodkanal. Patienter, der har modtaget denne procedure, skal vende tilbage for at fjerne det resterende inficerede væv og tanden forsegles.

Del:
Kommentarer