Hvad er Plantar Flexion Contractures?

Hvad er Plantar Flexion Contractures?

Plantar henviser til bunden af ​​foden. En plantar-flexionkontrakt indebærer foden, tæerne og ankelen og forhindrer normal fodbevægelse. En kontraktur opstår, når musklerne, ledbåndene, senerne og huden forkortes og strammer, hvilket forårsager bevægelsesbegrænsninger i dette område. Bindevævet, som normalt er elastisk, mister sin elastisk svækkelse af brugen af ​​leddet. De væskefyldte rum, der omgiver leddene, tørrer op og forårsager fiberdannelse.

Ă…rsagerne til en kontraktur

Plantar flexion er en bevægelse, der indebærer at pege foden nedad. Flere forhold kan forårsage en kontraktur at udvikle sig på dette område. Disse omfatter fødselsdefekter, Huntingtons sygdom, muskeldystrofi, cerebral parese, nerveskade, såsom slagtilfælde eller rygmarvsskade, forbrændinger, beskadigelse af huden og manglende brug. Plantar-flexionkontrakturer forekommer ofte hos personer, der er sengetøj, er begrænset til en kørestol eller har haft støbt på foden i lang tid. I disse situationer udføres leddene ikke korrekt som vægtbærende og normal bevægelse forekommer ikke.

SĂĄdan overvĂĄger foden

University of Maryland Medical Center anbefaler nøje at overvåge udseende af ankel, fødder og tæer. Kontakt lægen, hvis en kontraktur ser ud til at udvikle sig. Pas på dårlig cirkulation, et bøjede, snoet eller stiv udseende af foden eller et fald i bevægelsesområdet. Tidlig indgriben hjælper med at reducere den mulige permanente skade på en plantarkontrakt. Ved nøje overvågning af fødderne for problemer kan tidlig behandling påbegyndes.

Forebyggelse af kontraktur

En kontraktur er mindre tilbøjelige til at udvikle sig, hvis fødderne får tilstrækkelig bevægelses-, motion, korrekt positionering og strækning i en ubevægelig periode eller regelmæssigt, hvis en kronisk sygdom er involveret. Omfanget af bevægelsesøvelser udført af en fysioterapeut, omsorgsperson eller som en del af en selvomsorgsrutine er afgørende for forebyggelse af kontrakturer. Forsknings- og uddannelsescentret om uafhængig leve anbefaler at yde støtte til fødderne og ofte genplacere kroppen gennem dagen som en del af en forebyggende rutine.

Behandling af en kontraktur

Ca. 8 muskler er involveret i plantarfleksionsbevægelsen af ​​foden. Hvis en kontraktur har udviklet sig i disse muskler, er medicinsk intervention nødvendig. Støbning, splinting eller kirurgi kan være påkrævet for at strække de udførte muskler og ledbånd. Kirurgi udføres i alvorlige tilfælde, der ikke har reageret på anden behandling. Den kirurgiske procedure afhænger af de involverede muskler og kræver en periode med ikke-vægtbærende og spaltning efter proceduren. Resultaterne varierer og kan nogle gange føre til svaghed i ankel og fod, der forringer mobiliteten.

Del:
Kommentarer