Hvad er phenazopyrid?

Hvad er phenazopyrid?

Urinvejsinfektioner er generelt forårsaget af bakterier, der får adgang til urinvejen via urinrøret. Disse infektioner er generelt ikke livstruende, men de kan være meget ubehagelige og føre til smerte, en brændende fornemmelse ved vandladning og andre symptomer. Desuden kan en urinvejsinfektion, når den ikke behandles, flytte til blæren, hvor det kan forårsage permanent skade. Urinvejsinfektioner behandles generelt med et antibiotikum samt en medicin til begrænsning af symptomerne.

Identifikation

Phenazopyrid, også kendt som phenazopyridin, er en medicin, der nogle gange bruges som smertestillende middel. Når det indtages, absorberes det af fordøjelsessystemet, men bruges ikke af kroppen, hvilket får det til at udskilles i blæren. Når det er i blæren, er det i stand til specifikt at lindre blæresmerter ved at binde til noget af vævet i blærens væg. Blæren er den eneste placering, hvor denne medicin har nogen virkning.

Anvendelser

Phenazopyridin bruges ofte til behandling af urinvejsinfektioner. Phenazopyridin virker for at berolige blærens foring, som kan hjælpe med at lindre smerten, brændende fornemmelse og følelsen af ​​haster for vandladning, som ofte kan opstå som følge af urinvejsinfektioner. Denne smertelindrer behandler faktisk ikke infektionen, kun symptomerne.

Administration

Phenazopyrid tages normalt oralt som en tablet. Tabletten indeholder 100 eller 200 mg af medicinen og skal tages tre gange om dagen med måltider. Denne medicin er normalt kun taget i to dage, da længere behandlinger ikke har vist sig at give yderligere fordele.

Mekanisme

Phenazopyrid er et farvestof med rød farve. Når der indtages tabletter, absorberes de af fordøjelsessystemet og udskilles efterhånden gennem blæren. En gang i blæren binder farvestoffet sig til de celler, der styrer blærevæggen, også kendt som blære mucosa celler, og har en smertelindrende effekt. Ca. 65 procent af phenazopyrid vil gøre det til blæren intakt.

Phenazopyrid og sulfamethoxazol

Da phenazopyrid ikke helbreder urinvejsinfektionerne, gives medicinen normalt i kombination med antibiotikum sulfamethoxazol, der behandler bakterierne, der forårsager infektionen. Dette antibiotikum gives generelt i fire uger, mens phenazopyrid kun gives i to dage. Anvendelsen af ​​phenazopyrid fremskynder genopretningstiden ved at hjælpe med at forhindre yderligere irritation og betændelse tidligt i behandlingen.

Del:
Kommentarer