Hvad er mild cardiomegali?

Hvad er mild cardiomegali?

Mild kardiomegali er en lille udvidelse af hjertet. Der er fem hovedårsager til mild kardiomegali, hver med sine egne årsager og egenskaber. Det er vigtigt, at patienter med milde tilfælde af kardiomegali modtager behandling for årsagen til tilstanden, før det kan have mere skadelige virkninger på hjertet.

General Hypertrophy

Hypertrofi opstår, når et organ i kroppen bliver forstørret på grund af en ændring i cellestørrelse. I tilfælde af mild cardiomegali er hypertrofi forårsaget af et behov for, at hjertet pumpes oftere eller hårdere. Dette er en bivirkning af et problem med blodgennemstrømning, normalt kronisk forhøjet blodtryk. Hvis blodtrykket hæves, skal hjertet skubbe hårdere for at cirkulere blodet gennem kroppen for at bekæmpe hjertet, hvilket igen fører til mild cardiomegali. Fordi højt blodtryk kan have en lang række andre sundhedsmæssige komplikationer ud over kardiomegali, er det vigtigt, at medicin bruges til at sænke blodtrykket, hvilket vil lindre både den milde udvidelse af hjertet og andre problemer.

Venstre ventrikulær hypertrofi

Venstre ventrikulær hypertrofi, eller LVH, er en form for mild kardiomegali, der kun påvirker hjernens venstre nederste kammer. Det skyldes ofte problemer med hjerteventiler på venstre side af hjertet. Venstre ventrikel er det område i hjertet, der styrer det meste af pumpeprocessen, og da problemer med hjerteventiler får blodet til at skubbes hårdere for at tvinge det gennem ventilerne, kan venstre kammer forstørres. Fejlfrie hjerteventiler kræver typisk, at kirurgi korrigeres, hvilket skal udføres rettidigt, inden kardiomegali kan forværres.

Hjerteanfald

Under et hjerteanfald afbrydes blodstrømmen til en del af hjertet af en blokering eller koagulering. Da hjertemusklen er berøvet oxygenet i blodet, kan det blive beskadiget eller dø. Beskadiget hjertemuskel kan gøre hjertet udvidet eller udvidet. Denne udvidelse kan føre til kardiomegali. I nogle tilfælde er en røntgenstråle, der afslører mild kardiomegali, det første tegn på mindre hjerteanfald, som er ubemærket af patienten.

Congestive Heart Failure

Congestive hjertesvigt er en tilstand, hvor ikke nok blod når kroppen. Dette kan skyldes tidligere hjerteanfald, indsnævrede arterier, forhøjet blodtryk, hjertesygdomme eller infektion i hjertet. Når hjertet oplever kongestivt hjertesvigt, skal det pumpe hårdere for at kompensere for formindsket blodgennemstrømning. Når dette først forekommer, manifesterer det sig gennem mild cardiomegali. Heldigvis kan ændringer i kost og receptpligtige lægemidler forbedre de tilstande, der forårsager kongestivt hjertesvigt, hvilket gør det muligt for hjertet at blive genoprettet til normal størrelse.

kardiomyopati

Kardiomyopati er en sygdom, der resulterer i betændelse i hjertemusklerne. Kardiomyopati kan være forårsaget af en række hjerteproblemer eller ved en viral infektion. Når hjertemusklerne bliver betændt, bliver de svagere, hvilket betyder at hjertet skal pumpe oftere for at cirkulere blod gennem hele kroppen. Denne ekstra pumpning resulterer i en udvidelse af hjertet. Kirurgi og medicin kan bruges til at lindre kardiomyopati og den milde til svære kardiomegali, det kan forårsage.

Del:
Kommentarer