Hvad er Metoclopram For?

Hvad er Metoclopram For?

Metoclopram, et receptpligtigt lægemiddel, der mere almindeligt kaldes metoclopramid, gives typisk til mennesker med visse fordøjelsesforstyrrelser. Det ordineres normalt kun på kort sigt. Det tages normalt oralt fire gange om dagen ca. 30 minutter før en spisning. Det kan tage brugere flere dage eller endda uger for at se resultater, og patienter bør ikke stoppe med at tage det uden at konsultere deres læge. Metoclopramid er også tilgængeligt under varemærket Reglan fra Alaven Pharmaceutical.

Anvendelser

Metoclopramid kan bruges til at behandle skader på mave og spiserør hos mennesker med sur reflux eller gastroøsofageal reflux sygdom (GERD). Det kan også bruges til at behandle diabetikere med en tilstand kaldet gastroparesis, hvor maven ikke tømmes ordentligt.

Hvordan det virker

Metoclopramid falder ind i en klasse af lægemidler kaldet dopaminreceptorantagonister. Det øger bevægelsen af ​​musklerne i mave og tarme for at hjælpe med fordøjelsen af ​​mad og påvirker også et område i hjernen for at reducere følelsen af ​​kvalme. Metoclopramid hjælper med at helbrede skader på mave og spiserør forårsaget af syre og lindrer også symptomerne på sur reflux og halsbrand.

Advarsler

Metoclopramid er ikke sikkert for alle mennesker, herunder dem med beslaglæggelsesbetingelser, blokering, blødning eller perforering i mave- eller tarmen og binyrerne. Derudover bør personer, der tager medicin, herunder cabergolin, pergolid og phenothiaziner, ikke tage metoclopramid.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Nogle kendte bivirkninger af metoclopramid omfatter døsighed og svimmelhed, tør mund, forstoppelse, diarré, hovedpine og besvær med at sove. Ingen af ​​disse virkninger giver anledning til bekymring, men fortæl det til lægen, hvis de forværres eller bliver generende.

Alvorlige bivirkninger

Nogle bivirkninger af metoclopramid kan tyde på, at der er udviklet et problem, der kan kræve medicinsk behandling. Informer straks lægen, hvis du bemærker nogen af ​​følgende symptomer, mens du tager stoffet: forvirring eller unormal tænkning; gulsot; mørk urin nedsat koordinering eller seksuel funktion hallucinationer; feber; et hurtigt, langsomt eller uregelmæssigt hjerteslag; manglende evne til at kontrollere blæren humørsvingninger, herunder selvmordstanker eller handlinger; alvorlig svimmelhed eller rastløshed anfald; muskelstivhed korthed eller åndedrag uforklarlig vægtforøgelse øget svedtendens hævelse i arme, ben eller fødder; muskelforstyrrelser eller tremor og synskift.

Del:
Kommentarer