Hvad er lungens funktion?

Hvad er lungens funktion?

Lungerne er et par organer placeret i brysthulen, der udfører respiration. Disse er omkring 12 inches lange. Lungerne er en beskyttende membran. Området mellem de to lunger kaldes mediastinum, som indeholder hjertet, luftrøret, spiserør og blodkar. Lungen er beskyttet af ribcage.

FormĂĄlet med lungerne

Formålet med lungen er, at ilt ind i kroppen, mens kuldioxid fjernes. Oxygen giver kroppen energi, mens kuldioxid er et organisk affald, der produceres af cellulær metabolisme, der samler sig i vævene i kroppen.

Statistik

Ifølge den amerikanske lungeforening indånder vores lunger 8.000 til 9.000 liter luft i luften dagligt for at imødekomme efterspørgslen på 8.0000 til 10.000 liter blod, som pumpes ind gennem hjertet.

Vejrtrækning

Lungerne oxygenerer kroppen, fordi luften indåndes via næse eller mund. Når en person trækker vejret, ekspanderer lungerne og har brug for hjælp fra andre muskler for at fungere ordentligt. Når en person trækker vejret eller udånder, har lungerne ikke brug for hjælp.

Respiration

Lungenes funktion er at bevare kroppens åndedræt, hvilket betyder at lungerne bringer ilt til blodbanen via alveoler eller små sår i lungerne. Når ilt indtræder i blodet, hæmoglobin henter det op og transporterer det gennem hele kroppen. Lungerne fjerner også kuldioxid fra blodbanen og bortskaffer affaldet ved hjælp af kroppen. Når lungerne ikke virker ordentligt betyder det, at ilt ikke kommer til kroppen, og at de skal arbejde hårdere for at fungere. Problemer med lungerne, såsom lungebetændelse, lungesygdom, astma eller andre problemer sætter mere stress på kropsfunktioner.

Beskyttelse

Næsen fungerer som et filtreringssystem, hvilket reducerer antallet af irriterende stoffer, der kommer ind i lungen. Næsen tilføjer også varme og fugt til luften. Indånding gennem munden filtrerer ikke ilt, så flere irritationer kan leveres til lungerne. Lungerne beskytter også sig selv ved hoste, da det nemt kan udvise irritationer. Når lungerne er irriteret, begynder musklerne om lungen at stramme for at holde en irritation ud. Denne stramning forårsager en spasme, hvilket kan gøre det vanskeligere at trække vejret. Disse kan være signaler til kroppen, at der er en infektion eller irritation, der bør undgås eller behandles.

Del:
Kommentarer