Hvad er livsforventning efter et hjerteslag?

Hvad er livsforventning efter et hjerteslag?

Den præcise medicinske betegnelse for et hjerte bypass er coronar arterie bypass grafting. Det er blevet en ekstremt almindelig procedure med den gennemsnitlige livslængde efter kirurgi, der strækker sig i årtier for de fleste patienter.

Identifikation

Koronararterie bypass kirurgi (CABG) omdirigerer eller "bypasses" blod omkring blokerede arterier for at forbedre blod og ilt flow til hjertet. Det er den mest almindelige ĂĄbent hjerte procedure i USA.

Forventede levealder

Et medicinsk papir fra 2008 offentliggjort i The European Heart Journal uddybede en 30-årig opfølgningsundersøgelse af 1.041 patienter, der gennemgik CABG mellem 1971 og 1980. De 10, 20 og 30-årige overlevelsesrate var 77 procent, 40 procent og 15 procent. "Den samlede gennemsnitlige forventede levetid var 17,6 år," rapporterede forskerne.

Tidsramme

Den gennemsnitlige forventede levetid efter CABG afhænger af alder, hjertefunktion og andre medicinske problemer. "Generelt vil by-pass-operationen rette patientens iskæmi (blodgennemstrømningsbegrænsning) i 10 til 15 år", siger Dr. Wayne Richenbacher med Division of Cardiothoracic Surgery ved University of Iowa Hospitals and Clinics.

Overvejelser

Dødeligheden under og umiddelbart efter CABG varierer mellem 2 og 4 procent med en højere faktor for patienter, som dem på nyredialyse, der lider af andre alvorlige sygdomme.

Forebyggelse / Solution

Hvad er forventet levetid efter et hjerte bypass? Meget af det vil afhænge af en persons vedtagelse af afgørende livsstilsændringer som øget motion, sund kost og stresshåndtering.

Del:
Kommentarer