Hvad er linseformede briller?

Hvad er linseformede briller?

Teknologi ved hjælp af linser har længe været i over et århundrede. Brugen af ​​disse linser i print betyder, at en overflade har mange forstørrede linser, hvilket gør det muligt at forstørre billedet forskelligt afhængigt af visningslokalitet, som med et hologram. For nylig er denne teknologi blevet brugt i 3D-tv og spil systemer. Fabrikanter har også brugt lentikulær teknologi i linser til at bekæmpe ekstreme synsproblemer og hjælpe dem, der har brug for to forskellige korrigerende kræfter.

Linsformet objektivdesign

Når der anvendes med briller, har linser linser typisk kun to forskellige forstørrelser. Et område af linsen har en brydningskorrektionskraft, mens det andet område af linsen har en anden effekt. Det er typisk med linsformede linser til en cirkel af elever i midten af ​​linsen som en kraft, mens linsens yderkant er en anden. Hvilket område har en stærkere effekt afhænger af den type tilstand, øjet læger ønsker at korrigere.

High-Plus

Lentikulære "high-plus" -linser har et centralt område med en højere effekt end linsens yderside. De har ofte en tredobbelt lins med 10 til 15 dioptre i midten, hvilket gør dette område ret tyk, mens resten af ​​linsen forbliver tynd nok til at passe i glasrammen. Dette design giver bæreren udseendet af at have større end normale elever. High-plus lentikulære linser blev oftest brugt hos mennesker, der havde meget dårlig nærsynet syn. De blev også brugt til at hjælpe cateract patienter se før kirurgiske implantat linser var tilgængelige.

High-Negativ

Inverteringen af ​​high-plus-linser, højnegative linser har i stedet lavere effekt i midten af ​​linsen og en højere effekt ved dets sider, hvilket gør midten af ​​linsen tynd og ydersiden tyk. Derfor ser en bærers elever mindre ud end normalt. Disse linser anvendes til patienter med ekstreme problemer med at se objekter på afstand og kræver derfor mindst en minus-10 diopterkorrektion. Selv om nogle virksomheder stadig tilbyder disse linser, kan de fleste patienter normalt finde et alternativ, der ikke forvrænger udseendet af brugerens elever.

bifocals

En anden form for lentikulær linse er bifokalet, opfundet i slutningen af ​​1700'erne. Disse linser er ikke nødvendigvis til patienter med ekstremt dårlig syn; I stedet er de til patienter med både nærsynte og synlige problemer. Typisk hjælper den øvre region af disse linser med at se på afstand, mens den nederste del af linsen hjælper med nærsynet syn. Fremskridt inden for teknologi har givet mulighed for bifokale kontaktlinser og lige linser, som kan ændre strøm ved et enkelt tryk på en knap.

Del:
Kommentarer