Hvad er lĂĄsende fingre?

Hvad er lĂĄsende fingre?

Triggerfinger eller låsende fingre er en tilstand, der er kendetegnet ved en persons fingerbøjningssenson i fingrene eller tommelfingeren, låsning eller snapping i en bøjet position. Når den rettes ud, udsender fingerbøjningssenen en snavsende støj, ligesom lignen på en trækstang og slip. I tilfælde af svær triggerfinger vil fingerbøjlen senge i den bukkede position.

Symptomer

Triggerfinger forekommer normalt under senere voksenliv, i en persons dominerende hånd. Denne tilstand præsenterer generelt om morgenen og påvirker ofte ringfingeren eller tommelfingeren. Symptomer på udløsningsfingeren omfatter en knude eller ømhed på den berørte finger, stivhed i fingeren om morgenen, en klik eller popping lyd, når du flytter fingrene og fingrene låses i en bøjet position og så springer tilbage i en lige position.

ĂĄrsag

Typisk forekommer triggerfingre på grund af en gradvist indsnævring af kappen omkring fingerspidsen. Hver beskyttende kappe omkring en sene har en beklædning af tenosynovium, et stof designet til at frigive smørevæske, som gør det muligt for senerne at bevæge sig glat. I nogle tilfælde vil skade eller tilstande som reumatoid arthritis inflame tenosynovium og forårsage indsnævring af beskyttelseskappen. Dette blokerer den glatte bevægelse af sener, hvilket får en finger til at fange eller låse i en bøjet position, før du springer tilbage i en lige position.

Diagnose

For korrekt diagnosticering af triggerfinger vil en læge tage en medicinsk historie og foretage en fysisk undersøgelse. I løbet af eksamenen vil lægen kontrollere, om der er tegn på udløsningsfinger ved at bede en patient om at åbne og lukke hænderne. Dette gør det muligt for en læge at teste glatheden af ​​en persons senegang. I tilfælde, hvor en patient har alvorlig smerte under undersøgelsen, vil en læge injicere en patient med lokalbedøvelse for at afslutte undersøgelsen.

Behandling

Der er flere forskellige behandlingstyper til triggerfinger afhængigt af sværhedsgraden og varigheden af ​​tilstanden. I tilfælde af milde tilfælde kan en læge foreslå at hvile hånden i 4 til 6 uger ved at undgå gribende handlinger, massere de berørte fingre, slikke den berørte hånd i varmt vand flere gange om dagen, udøve fingrene for at opretholde mobilitet og bære en skinne på berørt finger i højst seks uger. I tilfælde af alvorlige tilfælde kan en læge foreslå steroidinjektioner eller antiinflammatoriske lægemidler for at reducere inflammation eller perkutan udløsers fingerfrigivelse, en procedure, der bruger en nål til at frigøre fingerlåsen. Hvis tilstanden ikke reagerer på disse behandlingsmetoder, vil en læge derefter foreslå operation.

Del:
Kommentarer