Hvad er kvaliteterne til en god leder i sport?

Hvad er kvaliteterne til en god leder i sport?

Når du vælges til en leder et sportshold, vil mange ansvar falde til dig. Du bliver nødt til at sikre, at dit team arbejder så hårdt som muligt, at deres moral er op, og at de arbejder sammen. Der er visse kvaliteter, som en god leder vil have, uanset hvad sporten er.

Tillid

Først og fremmest må en leder være sikker ikke kun i sig selv, men i hans hold. Dette hjælper, når en leder skal lede af eksempel, som andre vil se, at du er sikker på og følger efter. Selvsikrede ledere er også vokale ledere, og kan samle deres hold til høj spiritus, når det er nødvendigt.

Inspirerende

En inspirerende leder vil hjælpe et hold til at fokusere på deres mål. Det betyder, at man sætter holdet ned før spil og praksis og minder dem om, at de kan nå deres mål, og at de er en værdig modstander. Imidlertid bruger en inspirerende leder ikke bare ord, hun kommer ud på marken og prøver hende hårdest, uanset hvad.

Integritet

En god leder snyder ikke eller bøjer reglerne, men er engageret i holdet uanset hvad. Integritet er vigtigt i alle aspekter af livet, og ledere skal vise, at de værdsætter andre såvel som dem selv og opfordrer andre medlemmer af teamet til at gøre deres bedste.

Klar Vision

En god leder vil vide præcis, hvad han vil have fra sit hold og kommunikere det klart til dem. Dette inkluderer også at løse eventuelle tvister mellem holdkammerater om, hvilken retning holdet skal tage, eller hvilken strategi de skal bruge. En god leder vil bruge diagrammer og billeder til at hjælpe et hold med at lære, hvad de laver.

Nyttige og opmærksomme

En god leder er opmærksom på, hvad hendes holdkammerater vil have fra hende, og hjælper dem, når de har brug for det. Disse går hånd i hånd, fordi kun når en leder er i stand til at forstå, hvad hendes holdkammerater handler om, kan hun hjælpe dem korrekt. En god leder hjælper uden at forvente en belønning, selv om et hold er mere tilbøjelig til at være sammenhængende med en hjælpsom leder.

Del:
Kommentarer