Hvad er Kombucha godt til?

Hvad er Kombucha godt til?

Brugt i tusindvis af år i Kina, er kombucha for nylig blevet populær i USA. Kombucha er i det væsentlige en fermenteret blanding fremstillet af kombuchakulturen, og gær tilsættes til en sort eller grøn te med sukker. Slutresultatet er en slags sød, pandekageagtig struktur, der flyder til toppen af ​​flasken, hvor den opbevares. Gæringen betegnes ofte som en "svampe". Teen siges at være en mirakelbehandling, men de fleste af disse påstande er ikke blevet etableret inden for det medicinske samfund.

detoxing

Kombucha er kendt for sine afgiftningsevner. Te er blevet sagt at hjælpe de ældre og hiv-patienter og endda at hjælpe med at hærde tømmermænd. På grund af dets sure egenskaber har teen vist sig at dræbe bakterier i kroppen.

Andre fordele

Ud over detoxing antages drikken at hjælpe med at røre immunsystemet, øge energi, stimulere hårvækst og forebygge kræft. Ifølge en New York Times artikel er den populære og trendy drink også blevet sagt at genoprette hårfarve, hjælpe arthritispatienter og forbedre huden, men igen er mange af disse påstande fortsat ubegrundede og uprøvede i peer-reviewed eksperimenter der involverer mennesker.

Kontrovers

Effekten af ​​kombucha er ofte blevet sat i tvivl. Mens nogle siger, at det kan hjælpe med at bekæmpe visse lidelser og hjælpe fordøjelsen, har andre undersøgelser fundet ud af, at te faktisk kan være skadelig. Ifølge et center for sygdomskontrol (CDC) blev Kombucha-forbruget knyttet til en død i midten af ​​1990'erne, hvor syre blev opbygget i en Iowa-kvinde, der forårsagede metabolisk acidose. Et par andre tilfælde af kombucha, der forårsager sygdom, i stedet for at fjerne det, er også blevet rapporteret, men mange af disse tilfælde er forbundet med hjemmebrygging af drikke.

Test

Ifølge en artikel i Los Angeles Times viste undersøgelser af laboratoriemus, der fik drikken i tre år, at musene levede næsten en måned længere end musene i en testgruppe, der ikke havde givet drikke. Los Angeles Times-artiklen citerede også undersøgelser, der viste de positive virkninger på musens lever og DNA selv efter eksponering for udefrakommende negative påvirkninger. Desværre er der ikke udført kliniske forsøg på mennesker, så det er uklart, hvad slags effekter drikken har på mennesker.

Konklusion

Kort sagt, det er svært at fortælle, hvor effektiv kombucha er som en drink. Indtil der vises nogle solide, peer-reviewed testresultater ved brug, er det kun muligt at spekulere på fordelene ved drikken, og om dens fordele opvejer de potentielle farer. For at mindske kløften mellem fordele og farer skal du altid opretholde rene betingelser og følge reglerne, når du brygger drikken hjemme eller holder dig til masseproducerede flasker.

Del:
Kommentarer