Hvad er inkubationsperioden for hovedlus?

Hvad er inkubationsperioden for hovedlus?

Hovedlusidentifikation

Hovedlus er en yderst smitsom tilstand, som har tendens til at påvirke børn i skolealderen. Det overføres hovedsageligt ved at dele sengetøj og hårfjerninger, herunder børster, hårbånd og hatte. Selvom de ikke hopper, kan lus krybe på hår eller på tæt hængte rygsække og frakker. Et af de første tegn på lus, bortset fra et meget kløende hoved, er små beige krummer, som holder sig til hårstrengene. Disse kaldes nitter eller æg og har tendens til at være klynget bag ørerne eller halsen. Nits er meget klæbrige og vanskelige at fjerne.

Lice livscyklus

Lus har brug for menneskehår og blod for at overleve; de kan ikke leve på kæledyr, fyldte dyr, møbler eller tæpper. Når et lus er væk fra dets menneskelige vært, kan det overleve i op til 48 timer. På sin menneskelige vært kan et lus leve i 30 dage. I løbet af denne korte tid har en kvinde evnen til at lægge 100 æg. Efter 10 dage ægger æggene og inden for 10 dage bliver de til voksede lus, der er i stand til at lægge yderligere 100 æg. På grund af den hurtige inkubationsperiode, som hovedlus har, er tidlige og ordentlige behandlinger afgørende for at eliminere critterne.

Behandling

Kemiske og naturlige behandlinger kan bryde lusens livscyklus. Du kan bruge specielle shampooer, der indeholder pesticider, men tjek etiketten for mulige bivirkninger. Andre shampooer er afhængige af naturlige ingredienser, såsom te-træolie. Hjemmelavede løsninger omfatter blødende lus i olivenolie og mayonnaise, som har den ekstra fordel at gøre nit fjernelse lettere. Foruden hårbehandlinger, skal du kæbe håret grundigt for at udvælge nitsene. Brug en lusekam mindst to gange om dagen i to uger for at være sikker på, at der ikke er lagt nye æg og alle nitter er væk.

Del:
Kommentarer