Hvad er inkubationsperioden for helvedesild?

Hvad er inkubationsperioden for helvedesild?

Ifølge University of Maryland Medical Center er der omkring 500.000 tilfælde af helvedesild, eller herpes zoster, i USA hvert år. Helvedesild er en viral infektion, der skyldes varicella-zoster-virusen, den samme virus, der forårsager kyllingepok.

Funktioner

Efter at en person har haft kyllingepok, forbliver virussen slumrende i kroppen, i nervevæv nær rygmarven og hjernen. Den kan komme til enhver tid i form af helvedesild - eller aldrig, afhængigt af personens sundhed. Under et udbrud er kun de, der ikke har haft kyllingpokke før, modtagelige. Helvedesild er smitsom, indtil alle blærer er krydsede. Hvis nogen bliver inficeret ved eksponering for helvedesild, vil symptomerne ses i 14 til 21 dage i form af kyllingepokke.

Identifikation

Symptomerne på helvedesild begynder ofte som smerte eller en brændende fornemmelse, der påvirker et lille område på den ene side af kroppen. Dette kan efterfølges af et rødt udslæt fire eller fem dage senere og derefter udseendet af væskefyldte blærer, der bryder op og skorpes over og forårsager alvorlig kløe.

Overvejelser

Den nøjagtige årsag til et udbrud af helvedesild er uklart. Det er mere almindeligt hos ældre mennesker og dem med svækkede immunsystemer. Da det skyldes en reaktivering af en latent virus, har helvedesild ikke nogen inkubationsperiode.

Betydning

Nogle mennesker oplever komplikationer fra helvedesild, der kan omfatte postherpetic neuralgi eller fortsatte smerter efter blærerne har ryddet; synstab, der kan skyldes helvedesild i og omkring øjet; og i mere alvorlige tilfælde, encephalitis, høre- eller balanceproblemer eller ansigtslammelse.

Behandling

Selvom en helvedesild udbrud normalt normalt inden for få uger, vil nogle læger ordinere antivirale lægemidler og smertestillende medicin for at lette smerte, hurtig helbredelse og forhindre komplikationer.

Forebyggelse

Ifølge Mayo Clinic kan to vacciner hjælpe med at forhindre helvedesild eller mindske sværhedsgraden. Varicella vaccinen gives rutinemæssigt til børn og voksne, der aldrig har haft kyllingepokke, og vaccinen til varicella-zoster gives til personer over 60 år, der har haft kyllingepok og risikerer at få helvedesild.

Del:
Kommentarer