Hvad er hormonal ubalance angst?

Hvad er hormonal ubalance angst?

Alle oplever angst på et eller andet tidspunkt, f.eks. Før en vigtig prøve i skolen, en vigtig præsentation på arbejdspladsen, i løbet af ferien eller når man oplever en krise af enhver art. Angst i disse tilfælde hjælper dig med at holde sig opmærksom, fokusere på opgaver ved hånden eller træffe hurtige beslutninger. Men når angst bliver til en vedvarende følelse af ængstelse eller begynder at manifestere sig som svækkende frygt, kan det skyldes personlighedsforstyrrelse eller hormonel ubalance. Det er vigtigt at bestemme årsagen til din angst og bestemme, hvordan man skal behandle det.

Funktioner

Symptomer på angst omfatter urolig mave, blink og / eller kulderystelser, svedtendens, hjertebanken, åndenød og svære hovedpine. Disse fysiske symptomer er også vejledende for hormonelle ubalancer på grund af overgangsalderen, skjoldbruskkirtlen lidelser eller tidlig ovariesvigt. Sammen med disse symptomer kommer en følelse af frygt eller frygt uden nogen åbenbar årsag. Sindet fylder med uønskede tanker, tanker om frygtelige ting, der vil ramme dig eller dine kære, tanker om at noget forfærdeligt er ved at ske eller tanker, som du bliver latterliggjort bag din ryg.

Identifikation

Når disse frygt og paranoide tanker manifesterer sig og derefter falmer inden for 30 minutter eller deromkring, betegnes det som et panikanfald. Du kan være så overvældet af de mentale og fysiske symptomer, som du ikke kan fortsætte og i stedet forsøge at flygte, bogstaveligt talt gå hjem eller et sted du føler dig sikker. I sådanne tilfælde kan du have en personlighedsforstyrrelse. I tilfælde, hvor hormonelle ubalancer er årsagen til, i modsætning til en personlighedsforstyrrelse, er angsten muligvis ikke så alvorlig, at den bliver mærket som et panikanfald. Det ligner snarere ligner humørsvingninger eller depression. Men i stedet for at være trist eller irritabel, føler du ængstelse og uro.

Betydning

Angst induceret af hormonelle ubalancer, såsom østrogen dominans, hvor niveauet af hormon progesteron er meget lav, adskiller sig fra de panikanfald, der er forbundet med personlighedsforstyrrelser som bipolære eller obsessive-kompulsive lidelser. Men der er også ligheder. At bestemme årsagen til angst kan bestemme hvilken behandling der er passende.

typer

Manglende evne til at kontrollere angreb af negative tanker er symptomatisk i både panikanfald og angst. Angst kan dog være mere konsekvent, og du kan vise færre fysiske symptomer. Du må måske føle, at "det er alt i dit hoved." Angstfølelsen kan ikke være så overdrevet som for dem, der lider af personlighedsforstyrrelser. I stedet kan du føle dig urolig i sociale situationer, være tilbageholdende med at træffe beslutninger eller konstant bekymre dig over problemer, der er forholdsvis små. Men din angst er måske ikke begrænset til den mere subtile form. I tilfælde af alvorlig hormonel ubalance kan du lide fuldblæst panikanfald, hvor frygt, selvom irrationel, overvælder din tankegang. Du kan muligvis ikke forklare, hvorfor du reagerer på en simpel hændelse som om det var en livskrise.

Fungere

Et af karakteristikaene for både panikanfald og angst på grund af hormonelle ubalancer er niveauerne af cortisol i systemet. Cortisol er det kemikalie, der frigives af adrenalerne, der aktiverer "kamp eller fly" respons. Hypothalamus-hypofysen-adrenal (HPA) akse er det hormonelle system, der styrer dit humør. Hvis du lider af en hormonel ubalance, kan dette system gå i overdrive. Resultatet er, at din krop og sind vil tro på en truende situation, der igen resulterer i følelser af frygt, frygt og frygt.

Overvejelser

Behandlinger for hormonel ubalance spænder fra grundlæggende livsstilsændringer til erstatningshormonbehandling. Bioidentiske hormoner, som er naturligt forekommende hormoner, der findes i planter og syntetiseret til konsum, er en fælles behandling, når angst er et af symptomerne på hormonel ubalance. I tilfælde af alvorlige panikanfald kan sådanne lægemidler som benzodiazepiner og antidepressiva være nødvendige for at kontrollere angrebene. Disse er almindelige behandlinger for personlighedsforstyrrelser. Venstre ubehandlet, mild angst kan forværre, hvilket resulterer i svækkende adfærdsmønstre på grund af uberettiget frygt. Om den underliggende årsag er personlighedsforstyrrelse eller hormonel ubalance, er effektiv behandling tilgængelig.

Del:
Kommentarer