Hvad er HDL risikofaktoren?

Hvad er HDL risikofaktoren?

HDL er et akronym for High-Denisty Lipoprotein. HDLs hovedfunktion er at bære kolesterol fra andre dele af kroppen tilbage til leveren, hvor den fjernes fra kroppen. HDL betragtes som det "gode" kolesterol, fordi højere niveauer er forbundet med nedsat risiko for hjertesygdomme.

Serum blod kolesterol test

En læge vil have en patient underkastet en serum blodkolesterol test, så de forskellige niveauer af de forskellige typer af kolesterol kan måles. Selv om der er flere komponenter til kolesterol, er hovedtyperne eller fraktionerne, der måles, LDL, lavdensitets liporotein og HDL. Kolesterol måles i blodet som milligram cholesterol pr. Dekaliter af blod. Derfor ville et niveau for HDL på 47 betyde, at der er 47 mg HDL pr. Dekaliter af blod. Denne konvention forkortes til 47 mg / dl.

HDL kolesterol

Ifølge National Heart, Lung og Blood Institute, NHLBI, er normale niveauer for HDL 40-59 mg / dl. Niveauer under 40 anses for at være en høj risikofaktor for hjertesygdomme. Høje niveauer af HDL betragtes som en negativ risikofaktor for hjertesygdomme. En negativ risikofaktor betyder, at det hjælper med at forhindre hjertesygdomme.

LDL-kolesterol

LDL er hovedkolesterolkomponenten lægeens kig på, når man bestemmer hjertesygdomsrisiko og en behandlingsplan. LDL niveauer over 130 mg / dl betragtes som høje. Under 130 mg / dl anses for at være god, og niveauer under 100 mg / dl anses for at være optimale.

Samlet kolesterol

Samlet kolesterol er niveauet af cirkulerende blodkolesterol bestående af alle de forskellige fraktionelle komponenter såsom LDL og HDL. Mens NHLBI-instituttet stadig anser totale kolesteroltal på 200 mg / dl eller derunder for at være optimal, adskiller det samlede antal ikke den "gode" HDL fra den "dårlige" LDL. Denne mangel på specificitet er derfor, at sundhedspersonale foretrækker at adskille de forskellige fraktioner for at få bedre forståelse for hjertesygdomsrisiko.

Hjerte sygdomsrisikofaktorer

Der er mange forskellige risikofaktorer for hjertesygdomme. Kolesterol er en bestanddel af denne risikofaktor stratifikation. Høje LDL-niveauer (dårlige) og lave HDL-niveauer (gode) er bestemte risikofaktorer for hjertesygdomme. Mens der er højt LDL og lavt HDL niveauer, garanterer ikke en person at udvikle hjertesygdomme, men det øger chancerne for, at det vil opstå.

Muligheder

Hvis nogen har en negativ kolesterolprofil, såsom lav HDL, er der forskellige muligheder, som en person kan forsøge. For at mindske risikoen for sygdomsudvikling bør en livsstil rettet mod hjertesundhed vedtages. Disse livsstilsændringer omfatter at spise en kost rig på frugter, grøntsager og fuldkorn, mens man reducerer fedt og samlede kalorier, øger fysisk aktivitet, ikke ryger og opretholder en passende vægt. Hvis disse strategier ikke er nok, kan en persons læge måske prøve kolesterolændrende medicin ud over livsstilsændringer.

Del:
Kommentarer