Hvad er gode kolesteroltal for kvinder?

Hvad er gode kolesteroltal for kvinder?

Kolesterol er et blødt og voksagtigt stof, der findes i alle celler i menneskekroppen. To typer af kolesterolkursus gennem vores blodstrømme: LDL (low density density lipoprotein) og high density lipoprotein (HDL). LDL-kolesterol er kendt som det "dårlige" kolesterol, der forårsager plakopbygning i blodkar. HDL-kolesterol er kendt som det "gode" kolesterol, der disponerer for LDL-kolesterol. I USA har høje niveauer af LDL-cholesterol-effekt over 50 millioner kvinder. Disse kvinder er særligt modtagelige for hjerteanfald, slagtilfælde og hjertesygdomme --- sidstnævnte er den første dræber af amerikanske kvinder.

Sunde niveauer af kolesterol hos kvinder

Følgende tilbyder en nedbrydning af kolesterolniveauer hos kvinder. Samlet set bør kvinder sigte mod et kolesterol mindre end 200 mg / dL.

200 mg / dL og mindre: Ønskelige kvinder bør tilstræbe at have et kolesterolniveau på 200 mg / dL eller lavere for at mindske deres chancer for hjertesygdomme.

Mellem 200 og 239 mg / dL: Borderline-High Risk Kvinder, der har kolesterolniveauer mellem 200 og 239 mg / dL, har en højere risiko for at udvikle hjertesygdomme.

240 mg / dL og derover: Højrisiko Kvinder, der har et kolesterolniveau over 240 mg / dL, er dobbelt så sandsynligt, at de udvikler hjertesygdomme end kvinder med ønskelige kolesteroltal.

Sunde niveauer af LDL kolesterol

I det følgende beskrives de forskellige niveauer af LDL-kolesterol hos kvinder.

Mindre end 100 mg / dL: Optimal 100 til 129 mg / dL: Nær optimal 130 til 159 mg / dL: Borderline høj 160 til 189 mg / dL: Høj 190 mg / dL og derover: Meget høj

Disse retningslinjer er beregnet til personer, der ikke har familiehistorie for hjertesygdomme eller diabetes. Hvis du har familiemedlemmer, der lider af disse lidelser, skal du tale med din læge om, hvilke kolesterolniveauer du bør stræbe efter.

Sunde niveauer af HDL kolesterol

Dette diagram beskriver de forskellige niveauer af HDL-kolesterol hos kvinder. American Heart Association og National Cholesterol Education Program (NCEP) anbefaler, at kvinder har et HDL-kolesteroltal på mere end 50 mg / dL.

Mindre end 50 mg / dL: Højere risiko 50 til 60 mg / dL: Gennemsnitlig 60 mg / dL og derover: God

Lær om dine kolesteroltal

Du kan få dit kolesterolniveau ved at bede din læge om at indgive en blodprøve. NCEP anbefaler for folk 20 og ældre at få deres kolesterol testet hvert femte år. For kvinder er det især vigtigt at teste for højt kolesterol, når de når overgangsalderen. Når en kvinde når overgangsalderen, falder hendes østrogenniveauer, hvilket sænker hendes HDL-kolesterolniveau. Kvinder 45 og ældre bør kontrollere deres kolesteroltal årligt.

Oprethold et ønskeligt kolesteroltal

At sænke kolesterol er det vigtigt at lave ændringer i din kost og motion. Skær fede fødevarer ud af din kost og spis masser af hjerte-sunde fødevarer som frugt, grøntsager og fuldkorn. Træn mindst tre gange om ugen i 30 minutter eller mere pr. Session. Få dit hjerte til at pumpe ved at jogge, svømme, cykle eller en anden aktivitet efter eget valg. Stop med at ryge, hvis du er ryger. Sidste spørg din læge, hvis du er en god kandidat til kolesterolsænkende medicin.

Del:
Kommentarer