Hvad er gennemsnittet for en 10K kørsel til en nybegynder?

Hvad er gennemsnittet for en 10K kørsel til en nybegynder?

Du har besluttet, at du endelig er klar til at køre din første 10K. De fleste begyndere har gennemført mindst en 5K før de overvejer deres første 10K. I det mindste skal du have mindst seks måneders solid løbende erfaring under dit bælte. Selvom det vigtigste at huske er at nå det mål, du har sat - at afslutte løbet - at have en ide om den gennemsnitlige løbstid for en begynder at køre 10K hjælper dig med at oprette en træningsplan for dit løb.

Gennemsnitlige løbstider varierende

Ifølge Cool Running, mænd, der kører 15 til 25 miles i ugen gennemsnit 48 minutter for en 10K. Kvinder der træner det samme beløb i gennemsnit 54 minutter. Når det er sagt, er det vigtigt at forstå, at race gange varierer meget afhængigt af alder, køn, terræn og fysisk tilstand. For eksempel kører en 10K på et helt fladt kursus ikke at være sammenligneligt med en 10K på en flad til bakket eller hele bakke terræn.

Lav dine lektier

Forude ligger du 6,2 miles, der skal besejres. Du har givet dig et par måneder til at træne, afhængigt af din erfaring, og bliver spændt på den store dag. Der er flere måder, du kan finde ud af, hvad en gennemsnitlig finishstid er for denne slags race, men der er ikke noget som rigtigt eller forkert tidspunkt. For det første kan du se resultater online fra tidligere løb. Hvis du ikke kan finde dit eget løb, kan du altid kontrollere andre 10K resultater for lignende terræn.

Din personlige tid

Der er nogle ting du kan gøre under din træning for at få en ide om, hvilken slags tid du vil afslutte dit løb. Ifølge "Runner's World" er den bedste måde at få en ide om din mulige race tid på at løbe i 15 til 20 minutter i et tempo, der kan vedligeholdes. Derefter skal du køre kilometertal i din bil og lave matematikken. Hvis du løb i 16 minutter og dækket 2 miles, så ville din gennemsnitlige mile være otte minutter. Husk at adrenalin fra at køre et løb og variabler som vejrforhold og antallet af mennesker, der kører ud for dig, kan spille en rolle i din aktuelle løbstid.

Din personlige bedste

Uanset om du planlægger at køre flere løb i fremtiden eller gøre denne race til engangshændelse, er det en vidunderlig ting at opnå milepæle i fitness. Det vigtigste er ikke, hvordan din race tid sammenligner med andre, men sætter et personligt bedste for dig selv. På den måde kan du stolt sige, at du har nået dit mål og bruge den tid som benchmark for løb i fremtiden.

Del:
Kommentarer