Hvad er føttens neuropati?

Hvad er føttens neuropati?

Føders neuropati er en tilstand, hvor nerverne i fødderne er beskadige og ikke kan sende korrekte signaler til hjernen. Resultatet kan være følelsesløshed, prikkende eller prikkende, smerte, muskelsvaghed eller vanskeligheder med at gå.

Perifer Neuropati

Hver del af kroppen, herunder fødderne, har nerver (kaldet perifere nerver), som er ansvarlige for at sende signaler til hjernen. Når disse nerver er beskadiget og ude af stand til at udføre deres job korrekt, er resultatet perifer neuropati.

Ă…rsager

Diabetes og andre blodcirkulationsproblemer er almindelige årsager til fostrets neuropati. Imidlertid omfatter mange andre mulige årsager arvelige lidelser, infektioner, inflammation, autoimmune sygdomme, giftig kemisk eksponering, dårlig ernæring, nyresvigt, kronisk alkoholisme og nogle medicin, ifølge University of Chicagos Jack Miller Center for Perifer Neuropati. Nogle gange er årsagen ukendt.

Typer af perifere nerver

De tre typer af perifere nerver er motoriske, sensoriske og autonome. Motor nerver sender signaler, der styrer musklerne. Hvis fodens motor nerver er beskadiget, kan en person have muskel svaghed og svært ved at gå. Sensoriske nerver sender signaler, der involverer følelsesfølelse, så hvis de er beskadigede, er resultatet prikken, følelsesløshed, smerte og følsomhed ved berøring. Fødderne har ikke autonome nerver, som er ansvarlige for ufrivillige funktioner, såsom puls og blodtryk.

Behandling

Perifer neuropati har ingen kendt kur. Miller Center lister mange mulige behandlinger for at reducere symptomer på neuropati, herunder smertestillende medicin, kortikosteroider, nerveblokke og transkutan elektronisk nervestimulering (TENS). Centret nævner også alternative terapier som biofeedback, akupunktur og afslapningsteknikker.

Forebyggelse

University of Maryland Medical Center foreslĂĄr, at du kan reducere risikoen for neuropati ved at spise en afbalanceret kost, drikke alkohol i moderation og kontrollere diabetes og andre medicinske tilstande.

Del:
Kommentarer