Hvad er forventet levetid for nogen med trin 3 kolonkræft?

Hvad er forventet levetid for nogen med trin 3 kolonkræft?

Hvis du har fået en diagnose af tyktarmskræft, uanset hvilket stadium, det behøver ikke at betyde en dødsdom. Patienter diagnosticeret med ensartet stadie 3 kræft kan leve i mange år efter diagnosen. De vigtige faktorer, der bestemmer forventet levetid er sygdommens stadium, karakter og karakteristika, din alder, din generelle generelle sundhed og din behandlingsplan.

Forventede levealder

Forventet levetid, især med hensyn til en alvorlig sygdom eller tilstand, kan være meget svært at bestemme. At bestemme forventet levetid for dem med kræft er endnu vanskeligere, da tumorer fra person til person er forskellige. Derfor forventes forventet levealder som overlevelsesrater, andelen af ​​personer, der lever i en bestemt periode efter diagnose og behandling.

Trin 3

Koloncancer, også kaldet kolorektal cancer, er den ukontrollerede vækst af kræftceller i foringen af ​​tyktarmen. Tykktarmen er en del af tyktarmen, som også omfatter endetarmen og tillægget. Stage 3 tyktarmskræft som beskrevet af American Cancer Society er opdelt i tre delstrin. Trin 3a er, når kræften er vokset ind i submucosa i foringen og har spredt sig op til 3 lymfeknuder. Trin 3b er, når kræften er vokset ind i de yderste lag i tyktarmens væg og kan have nået nærliggende organer. Igen er dette stadium også præget af kræftpredningen til lymfeknuderne. Trin 3c er, når kræften har spredt sig til mindst 4 lymfeknuder.

Trin 3 Symptomer

Koloncancer, der har nået trin 3, vil sandsynligvis fremkalde symptomer, som du kan opdage. Dette omfatter smerter i underlivet, kramper, vanskelige tarmbevægelser, kvalme og ekstrem træthed. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, bør du konsultere din læge. Enhver over 50 skal screenes for tyktarmskræft, selv i mangel af symptomer. Stadier 0, 1 og 2 må ikke have symptomer, som du kan opdage, og den bedste måde at fange kræften tidligt på er gennem screening tests. Disse tests kan omfatte en fækal okkult blodprøve, som kan opdage blod i afføringen eller en koloskopi, hvor lægen visuelt kan se kolonens inderside for at bestemme kolonens sundhed. Undersøgelser har vist, at en fækal okkult blodprøve kan reducere dødeligheden fra tyktarmscancer med 33 procent.

Diagnose

Diagnosen begynder med en fysisk undersøgelse og diskussion af dine symptomer hos din læge. Hvis der er mistanke om tyktarmskræft, vil lægen følge op med diagnostiske tests, herunder blodprøver, en koloskopi og en biopsi, hvor en vævsprøve taget under koloskopien undersøges under mikroskopet for at bestemme forekomsten af ​​kræftceller.

Overlevelsespriser

Læger og forskere bestemmer typisk 5 års overlevelsesrate for kræftpatienter; dette er andelen af ​​patienter, som bor mindst 5 år efter deres diagnose. Disse satser bør kun bruges som en generel vejledning. Der er mange faktorer, der påvirker din overlevelse, herunder din tumorstørrelse og egenskaber, dit helbred, din behandlingsplan og dit livsudsigt. Som diskuteret ovenfor har fase 3 tyktarmskræft 3 delstrin. Ifølge det amerikanske kræftforening er 5 års overlevelsesrate for hver fase anderledes. For fase 3a har du 83 procent chance for at overleve mindst 5 år. For fase 3b har du 64 procent chance for at overleve mindst 5 år. For det mest alvorlige tilfælde i fase 3, trin 3c, er overlevelsesraten 44 procent. Kontakt din læge for din konkrete sag og fastlæg det bedste behandlingsforløb og din specifikke prognose eller udfald.

Del:
Kommentarer