Hvad er forskellen mellem løbesko og gå sko?

Hvad er forskellen mellem løbesko og gå sko?

Running og walking sko kan se ud som om ved første øjekast, men de er to forskellige typer sko med forskellige typer formål. De støtter begge fødderne, men fødderne har forskellige former for støtte, når de løber og går. At kende forskellene mellem hver og at vide, hvad man skal kigge efter, når man handler, kan forhindre dig i at vælge et par dårligt passende sko, der kan forårsage skade.

Betydning

Forskellen mellem løbe- og walkingsko findes i skoens sål. Løberne har brug for mere pude til deres fødder, mere stabilitet for slagabsorption og et bredere slidbanegreb. Vandrere behøver ikke så meget at bekymre sig om stødabsorption eller en bredere slidbane, så denne type sko er generelt lettere end løbesko. Men vandrere behøver at støtte deres fødder.

Konstruktion

Løbesko skal dæmpe føddernes bund. Soler skal være tykkere og mere stive end gangsko. Løbesko har ydersål, øvre, midtsåler, mediale stolpe og skaft. Ydersålen er selve bunden af ​​skoen og midtersålen, som giver størstedelen af ​​støtten til foden. Midtsålen er den vigtigste del af skoen, ifølge American Academy of Podiatric Sports Medicine, og den er lavet af EVA, skum, der virker som en støddæmper. Medialpostet er en anordning i midtersålen, der er mere stiv end midtsålen, sædvanligvis lavet af termoplastisk urethancarbonfiber.

Vandrere hæver jorden først, så deres sko skal have hæle med øget stabilitet. De har brug for stabilitet for at rulle foden foran og skubbe af med tåen. Walking sko har også såler konstrueret af forskellige tætheder af EVA.

typer

Løbesko er tilgængelig i mange typer, herunder trail, street og track running. Hver af disse stilarter er i overensstemmelse med fodens behov, når de kører, såsom at yde ekstra støtte til pronation eller supination.

Walking sko forbedrer walking, samtidig med at der ydes støtte med afrundede hæle, fleksible såler. Et godt par walking sko vil kompensere for folk, der går med overpronations.

Funktioner

Stabilitet er et vigtigt aspekt ved begge former for sko, rapporterer American Academy of Podiatric Sports Medicine. De beskytter mod pronation og lektion risikoen for skader, såsom forstuvede ankler.

Se efter såler, der matcher bunden af ​​din fod, anbefaler forebyggelse. Bunden af ​​en løbesko kan være flad, buet eller halvbøjet. Den bedste pasform vil støbe til formen på bunden af ​​dine fødder.

Overvejelser

Når du handler, skal du bære de slags sokker, du har til hensigt at bære med din løbe eller gå sko. En sko skal aldrig føles tæt på dine fødder. Kvinder med brede fødder kan finde bedre passende sko i mænds eller drengens afdelinger. Shop senere om eftermiddagen, efter at du har været på dine fødder, når de er hævede til deres største størrelse, ifølge Mayo Clinic.

Del:
Kommentarer