Hvad er forskellen mellem influenza A & B?

Hvad er forskellen mellem influenza A & B?

Influenza blev først diagnosticeret i 1930'erne og er siden blevet klassificeret i tre typer: A, B og C. Influenza C har aldrig forårsaget en større epidemi, men A og B har hver især. Også kendt som influenza, influenza er en meget smitsom virus, der kan have alvorlige komplikationer. De to tråde har forskellige biologiske mekanismer, men er stort set ens, især i symptomerne.

Transmission

Du fanger influenza A eller B, når du indånder virussen fra andres hoste eller nyser, eller når du rører en overflade med virussen på den (f.eks. En telefon eller vandhane) og derefter din næse, mund eller øjne. Risikoen for infektion fra både influenza A og influenza B er højere i overfyldte offentlige områder og boliger.

Timing

Influenza A er mere tilbøjelige til at ses mellem tidlig vinter og begyndelsen af ​​foråret i områder med forskellige årstider. Influenza B kan ses som helst på året. Begge typer begynder at vise symptomer inden for en uge efter virusets eksponering.

Symptomer

Symptomerne på influenza A og B er de samme: feber; træthed; krop og muskel aches; kvalme og opkast; hovedpine; kulderystelser; svimmelhed; og ondt i halsen. Ligesom de første symptomer ser ud til at blive bedre, begynder åndedrætsproblemer (vejrtrækningsbesvær, hoste, løbende næse).

Diagnose

En læge giver dig en fysisk eksamen for at evaluere dine tegn og symptomer. En antigendetekteringstest, der er udført med en tåge i hals og næse, er den mest almindelige måde at diagnosticere influenza A og B. Blodtællinger og kulturer samt sputumkulturer afvikles undertiden. Hvis dine åndedrætssymptomer er svære, kan du få en røntgenstråle.

Alvorlighed

Symptomerne på influenza A er normalt sværere end influenza B. De mest alvorlige epidemier i historien har været af influenza A; dog er der alvorlige symptomer muligt med begge vira.

Komplikationer

Den mest almindelige komplikation er bakteriel lungebetændelse, en potentielt livstruende tilstand, der forårsager vanskeligheder og smertefuld vejrtrækning samt høj feber. Encephalitis, en infektion i hjernen, kan forekomme som følge af influenza A eller B. Hos børn er en anden mulig alvorlig komplikation fra influenza A eller B Reye's syndrom, som påvirker nerverne og har været forbundet med at bruge aspirin under et influenzaprædagi. Reye syndrom forårsager kvalme og opkastning. Det kan også føre til forvirring og delirium.

Del:
Kommentarer