Hvad er forskellen mellem ethylalkohol og isopropylalkohol?

Hvad er forskellen mellem ethylalkohol og isopropylalkohol?

Selvom begge er former for alkohol, har ethylalkohol og isopropylalkohol flere forskelle end ligheder. Forskellene begynder ved de kilder, de er lavet af. Ethelalkohol er mest afledt af majs, og isopropylalkohol er afledt af propen, som kan komme fra fossile brændstoffer som kul, olie eller naturgas. Ethylalkohol er underlagt en punktafgift af den føderale regering i henhold til dens procentvise bevis. Isopropylalkohol er kun genstand for moms.

Anvendelser

Ethylalkohol er alkohol til at drikke, og isopropylalkohol er alkohol til topisk anvendelse. Ethylalkohol kan findes i alkoholholdige drikkevarer. Isopropylalkohol er alkohol, der anvendes topisk til at dræbe bakterier og er blandt andet en almindelig ingrediens i sæbe, shampoo og rengøringsmidler. Isopropylalkohol vil forårsage sygdom eller endog døden, hvis den indtages. Ethylalkohol derimod anvendes hovedsagelig til drikke. Ethylalkohol sælges sædvanligvis i en fortyndet form for sikkerhed, når de drikker, og selvom sygdom kan forekomme, er det ikke sandsynligt, medmindre store mængder indtages.

Ethylalkoholproduktion

Ethylalkohol fremstilles ved at omsætte ethan med damp. Ethan er afledt af en naturlig kilde, oftest majs i USA. Herfra konverteres kun 5 procent af ethenen til ethanolgas på hver passage gennem dampprocessen, så det gennemføres mange gange for at opnå en 95 procent omdannelse af ethen til ethanol. Ethanolgasser afkøles derefter til dannelse af flydende ethylalkohol. Den kan så sælges som ren "kornalkohol" til drikkevarer, blandes med andre spiselige ingredienser eller denatureres for at gøre den uegnet til at drikke til anvendelse i industrielle applikationer.

Isopropyl Alkohol Fremstilling

Isopropylalkohol er lavet af fossile brændstoffer, der behandles gennem en hydratiseringsproces, hvor propenet afledt af fossilt brændstof kombineres med vand, der forårsager kemisk reaktion. Destillation opstår derefter for at udarbejde eventuelle biprodukter til dannelse af ren isopropylalkohol. Dette kan derefter blandes tilbage med en procent af destilleret vand eller sælges i ren form. Det kan også bruges som ingrediens i sundhedspleje eller rengøringsmidler på dette tidspunkt.

Tilgængelige blanketter

Både ethyl og isopropylalkohol sælges som antiseptiske midler og er brandfarlige. Ellers varierer formularerne meget. Ethylalkohol betragtes som "ren" alkohol, selv når den blandes med vand og andre ingredienser. Ethylalkohol kan købes i ren form, kaldet kornalkohol. Denatureret og sælges som en malingstrimler, hård rengøringsmiddel eller i andre industrielle ikke-spiselige former. Isopropylalkohol sælges i en fortyndet blanding på 72 procent til at være mindre hård som en topisk behandling og ved 99 procent til anvendelse som antiseptisk gnidningsalkohol eller til anvendelse som et brandfarligt middel. Der er ingen spiselig form for isopropylalkohol.

Del:
Kommentarer