Hvad er forskellen mellem et sanatorium og et sanitarium?

Hvad er forskellen mellem et sanatorium og et sanitarium?

Tidligere havde folk med alvorlige sygdomme få muligheder for en kur. En af de mulige behandlinger var et besøg på et sanatorium eller et sanatorium. Disse to udtryk henviser til medicinske faciliteter, der er meget ens. Forskellen mellem de to er subtile, og de betragtes ofte som udskiftelige vilkår.

tuberkulose

Tuberkulose er en smitsom sygdom, der påvirker lungerne. I moderne tid er det muligt at behandle en person, der har tuberkulose med en antibiotikabehandling, selv om det stadig kan være svært at helbrede. Før antibiotika betød en diagnose eller tuberkulose ofte, at den ramte person skulle dø. En af de eneste behandlinger, der blev tilbudt for tuberkulose, var "open air" -behandling, hvor en patient blev udsat for frisk luft og modtaget daglig tilsyn fra en læge. Den primære metode til modtagelse af åbenluftbehandling var et besøg på et sanatorium.

sanatorier

Sanitarier har eksisteret i meget lang tid, og udtrykket "sanitarium" stammer fra det latinske ord "sanitas", der betyder "sundhed" og henviser til det helbred, der er opnået ved at besøge et sådant sted. Sanitarier er faciliteter, der hovedsagelig er kursteder. Folk på et sanitarium havde komfortable levevilkår og masser af sunde fødevarer at spise. Ofte blev der opført sanitarier i nærheden af ​​mineralske kilder eller lignende naturlige vandkilder, der blev anset for at have sundhedsmæssige fordele.

sanatorier

Som et sanatorium er et sanatorium en facilitet designet til at fremme sundhed gennem sund kost samt overvåget motion og hvile. Ordet "sanatorium" er afledt af det latinske ord "sano", hvilket betyder "at helbrede". Forskellen i navn er ment at vise sanatoriumets vægt på helbredelse af de syge, som regel tuberkulosepatienter. Sanatorierne blev typisk bygget i fjerntliggende områder med meget åben luft, ofte i forhøjede områder med god udsigt eller ved havet. Sollys og frisk luft blev anset for meget vigtige i behandlingen af ​​tuberkulose patienter.

Forskelle

Sanitarier og sanatorier var meget ens, med lignende behandlingsmetoder, lignende fjerntliggende og naturlige steder og lignende mål. Vilkårene ligner meget ens og kan bruges omveksling i moderne terminologi. Der er dog en forskel mellem de to. Den største forskel er, at en patient i et sanatorium altid var syg, normalt med tuberkulose. Sanatoriet lignede et hospital og var designet til at behandle en specifik sygdom. En person i et sanatorium kan være der af sundhedsmæssige årsager, men kan eller måske ikke være syg med en sygdom.

Del:
Kommentarer