Hvad er forskellen mellem et hætteglas og en ampul?

Hvad er forskellen mellem et hætteglas og en ampul?

Ampuller og hætteglas hviler på hylderne i apoteker eller kemiske laboratorier. Begge typer beholdere spiller en aktiv rolle i opbevaring af kemiske væsker eller faste stoffer, der blandes med andre eller leveres til en patient. Selv om begge refererer til glas eller undertiden plastikbeholdere, har de fordel af forskellige designs og tjener forskellige formål.

ampul

En ampule indikerer typisk en forseglet glasbeholder, der indeholder en farmaceutisk forbindelse. Denne enhed er forseglet for at beskytte dens indhold mod luft eller fugtighed. Lukningen af ​​den lille beholder resulterer i at smelte spidsen af ​​ampullen. Dens åbning kræver at bryde flaskehalsen.

Hætteglas

Et hætteglas repræsenterer et bredere udtryk end en ampul. Det omfatter enhver lille beholder, der indeholder farmaceutiske eller kemiske forbindelser. Typisk lavet af glas kan hætteglasset forsegles eller ikke forsegles. Skibet lukker med en skrue på hætte eller en gummiprop. Nogle gange indeholder dens top en dråber til måling af væsken for at hente. Hætteglasset har tendens til at have en flad bund, så den kan hvile på en tæller.

Bevægelsesbeskyttelse

Kemiske elementer, der har tendens til at være ustabile i nærværelse af luft eller en anden forbindelse forbliver intakte og holder deres styrke, når de opbevares i en ampul. Ofte vil lægemiddelproducenterne trække luften ud af en ampul, før de forsegles for at forhindre, at medicinen nedbrydes i beholderen. Et hætteglas er typisk ikke hermetisk og indeholder bedst stabile forbindelser.

Genbruge

Da ampullen åbnes med en pause i dens skal, kan denne beholder ikke genbruges. Til tider kan afbrydelse af ampullen være udfordrende og til tider til stede risiko for skade ifølge Ron Stoker, administrerende direktør for International Sharps Injury Prevention Society. I modsætning hertil kan et hætteglas rengøres og genbruges flere gange og giver mindre risiko for skade.

VolumenmĂĄling

Beholderen af ​​en ampul oplever svage variationer i dens indre volumen. Dette skyldes forseglingsprocessen, der smelter glasset. Typisk trækker en sprøjte med volumenindikatorer noget væske fra ampullen til størrelsen af ​​den krævede mængde medicin. I modsætning hertil kan et hætteglas give nøjagtige volumenmarkeringer, der bliver visuel indikator for det resterende produktvolumen.

blanding

Hætteglas fungerer som bekvemme beholdere til at blande flere kemiske forbindelser sammen. Gennem deres glasvægge har de resulterende forbindelser deres konsistens og farver. Den åbnede ampulles ødelagte glaskant udgør risikoen for at indføre små glasaffald i en blanding af kemiske elementer og kan derfor ikke anvendes til blandingsprodukter.

Del:
Kommentarer