Hvad er forskellen mellem en urinvejsinfektion og en blæreinfektion?

Hvad er forskellen mellem en urinvejsinfektion og en blæreinfektion?

Der er ofte forvirring om forskellen mellem en urinvejsinfektion og en blæreinfektion. BIadderen er en del af urinsystemet, og en blæreinfektion betragtes som en type urinvejsinfektion (UTI).

Fælles Vilkår

Også kaldet cystitis og almindeligvis betegnet blærebetændelse, blæreinfektion er den mest almindelige UTI.

Fælles kilde

Størstedelen af ​​UTI er forårsaget af Escherichia coli eller E. coli bakterier, som normalt er tilstede i tyktarmen, men kan passere gennem urinrøret og ind i blæren, der ofte forårsager en infektion.

Almindelig ĂĄrsag

Dette sker normalt gennem samleje eller fra udsættelse af urinrøret til direkte kilder til bakterier, normalt anus eller, for kvinder, vagina.

Fælles symptomer

Symptomer, der ofte er forbundet med forskellige UTI'er, er ens. Blæreinfektioner er specielt karakteriseret ved en stærk, hyppig trang til at tømme blæren, selvom lidt eller ingen urin faktisk udskilles. Nogle gange kan smerte eller en brændende fornemmelse finde sted.

Yderligere symptomer

I nogle tilfælde vil urinen blive overskyet eller have blod blandet i det. I de fleste tilfælde vil urinen have en stærk, uklar lugt. Pelvisk tryk eller nedsat abdominalt ubehag er også almindeligt, og en mild feber kan forekomme.

Del:
Kommentarer