Hvad er forskellen mellem en 2. og 3. gradbrænding?

Hvad er forskellen mellem en 2. og 3. gradbrænding?

Brændinger er nogle af de mest almindelige hudskader. Brændstoffer kan skyldes ild, arbejde med kemikalier eller elektriske materialer eller ved at bruge for meget tid i solen blandt andre grunde. Der er tre klassifikationer af forbrændinger: første-grad, anden-grad og tredje grad. Andet og tredje graders forbrændinger er de farligste, og hver type forbrænding har sit eget sæt identifikationsegenskaber.

Andet gradbrændingsegenskaber

Andet graders forbrændinger opstår, når en forbrænding går gennem det første lag af huden og ind i det andet lag af huden, kendt som dermis. Anden grad brænder, i modsætning til første graders forbrændinger, vil blistere. Tredje graders forbrændinger er forbrændinger med delvis tykkelse, hvilket betyder at de virker røde og splotchy. Anden grad brænder er meget smertefuld og producerer hævelse. Denne type forbrænding beskadiger svedkirtler, hårsække og talgkirtlen, men forårsager ikke fuldstændig ødelæggelse af dermis. På grund af denne omfattende skade er togradsforbrændinger meget smertefulde og resulterer i væsketab.

Andet gradbrændingsbehandling

En anden graders brænde tager to til tre uger for at helbrede. Påfør koldt vand til det brændte område. En person, der lider af en anden gradbrænding, bør også behandles for chok. Hvis branden er alvorlig, søg lægehjælp. En almindelig andengradsbrænding er en solskoldning. Bræk ikke blærerne af brændingen.

Tredje graders brændeegenskaber

Tredje graders forbrændinger er forbrændinger i fuld tykkelse, der ødelægger både hudens epidermis og dermislag. Vævsdød fortsætter ind i det subkutane væv og kan skade muskler og knogler. Hud med en tredje graders brænde vil se hvid eller forkullet. Mennesker, der lider af en tredje grad, brænder ofte ikke smerten ved forbrændingen i starten, fordi nerveenderne i brændeområdet er blevet ødelagt. Tredje graders forbrændinger forårsager et stort tab af væske og er i stor risiko for infektion.

Tredjepartsbrændingsbehandling

Tredje graders forbrændinger tager meget lang tid at helbrede og kan resultere i permanent ardannelse og nerveskader. For at behandle en tredje graders brænde skal du dække det brændte område med en steril klud og kontrollere for symptomer på stød: klammeskind, lavt vejrtrækning, ukarakteristisk lavt blodtryk og blålige læber og fingernegle. Fjern ikke forkullet tøj fra forbrændingen eller påfør isen til forbrændingen. Det kan enten forårsage, at et brændeoffer får chok. Hvis det er muligt, løft brændeofrets fødder for at holde blodet flydende til vitale organer. Ring straks til en ambulance og underret operatøren, hvis brændeofret viser tegn på stød.

Del:
Kommentarer