Hvad er forskellen mellem besvimelse og svinning?

Hvad er forskellen mellem besvimelse og svinning?

Vågne op efter besvimelse eller svinning kan være en skræmmende oplevelse for dem, der har lidt af sådanne hændelser. Mange gange kan du miste tid og vågne op uden at have mindet de sidste par sekunder eller timer. Mens besvimelse og blacking ud er udtryk, der anvendes ombytteligt til at beskrive at miste bevidsthed eller hukommelse i et tidsrum, er hændelserne meget forskellige.

Besvimelse magi

Det medicinske udtryk for besvimelse er "synkope" og er karakteriseret ved et midlertidigt bevidstløshed efterfulgt af fuld vågenhed. Besvimelse kan også resultere i et tab af muskel tone, der forårsager at falde eller slumpe over under en besvimelse stave. Besvimelse skyldes et øjeblikkeligt tab af blodgennemstrømning til hjernen. Besvimelse magi kan være godartet, men kan også være en indikation af en større lidelse. Hjerteforstyrrelser, der påvirker blodstrømmen gennem hjertet, indbefatter ofte episoder med besvimelse.

Sorte ud

Mens udbrænding ofte er et begreb, der bruges til at beskrive besvimelse, er det også karakteriseret ved et tab af hukommelse forårsaget af overdreven drik. Alkohol påvirker din evne til at udvikle langsigtede minder og beholde nyligt opnået information i korte perioder. Under en blackout kan du muligvis deltage i arrangementer uden hukommelse af dem bagefter.

Besvimelse: Hvad skal man gøre

Hvis du er til stede, når nogen svigter, er det vigtigt at placere personen på ryggen og kontrollere, om personen trækker vejret. Gendan blodflow til personens hjerne ved at hæve personens ben over hjerte niveau, typisk 12 inches fra jorden. Løsn restriktive tøj for at hjælpe korrekt blodgennemstrømning. Hvis personen ikke genvinder bevidstheden inden for et minut, ring 911.

Sorte ud: Hvad skal man gøre

Hvis du svømmer ud i løbet af en nat med at drikke, er det vigtigt at tale med venner og genvinde dine trin. Kvinder er mere tilbøjelige til at svigte end mænd, primært på grund af den måde, hvorpå kvinder metaboliserer alkohol. Det er vigtigt at lære, hvad der skete under din sorte ud, da du måske har været involveret i ubeskyttet sex, begået en forbrydelse eller forårsaget andre skader på dit liv uden hukommelse af sådanne begivenheder.

Del:
Kommentarer