Hvad er formĂĄlet med prostatakirtlen?

Hvad er formĂĄlet med prostatakirtlen?

Prostata kirtel er en vigtig del af en mands reproduktive system. Det giver nærende og beskyttende væske til støtte for sæd overlevelse og øge chancerne for befrugtning af ægget i en kvindes livmoder. Flere tilstande kan påvirke prostata som en mand aldre, herunder kræft og godartet prostatahyperplasi.

Fungere

Under ejakulationen kontrasterer prostata omkring den øvre del af urinrøret, hvilket forhindrer urin i at blive frigivet til sæden. Prostata producerer sædvanligt plasma, som er en bestanddel af sæd. Seminal plasma indeholder alkaliske forbindelser som bicarbonat for at beskytte sædceller efter ejakulation i vagina og forsyner proteiner, enzymer og mineraler som zink og calcium for at nærme sædceller. Prostatakirtlen udskiller også prostaglandiner, naturlige forbindelser, der er vigtige for sædets bevægelse.

Betydning

Sekretionerne af prostata kirtlen producerer næringsstoffer sædceller behov for overlevelse. Desuden hjælper prostata væsker med at neutralisere det sure miljø i vaginalkanalen, hjælper sæd til at overleve og bevæge sig gennem vaginalkanalen og livmoderhalsen i livmoderen. Prostaglandiner stimulerer sammentrækning af livmoderen for at hjælpe sædcellerne hen imod ægget og øge chancen for befrugtning. Uden prostatakirtelsekretioner ville sædceller ikke kunne overleve i den kvindelige reproduktive kanal.

Overvejelser

Godartet prostatahyperplasi (BPH) er en tilstand af prostata, hvor prostatavæv vokser. Det rammer næsten halvdelen af ​​mændene over 50 år og mere end 70 procent af mændene i 70'erne. Når prostata forstørres, presses den mod urinrøret, hvilket svækker urinstrømmen ud af blæren. Det endelige resultat er hyppig vandladning, da blæren ikke helt kan tømme. Andre symptomer kan omfatte blodig eller smertefuld vandladning og en svag urinstrøm. Hvis ubehandlet kan BPH i sjældne tilfælde føre til nyresvigt.

Advarsel

Nye tilfælde af prostatacancer påvirker over 750.000 mænd om året. Symptomer er ofte unnoticeable i tidlige stadier, men heldigvis udvikler prostatakræft langsomt, og hvis du bliver fanget tidligt nok, er dine chancer for effektiv behandling høje. Når prostatacancer har spredt sig til andre områder af kroppen, falder overlevelsesraten dog. Se din læge hvert år til en årlig fysisk og prostataeksamen, hvis du er over 45 år, især hvis du har en stærk familiehistorie af prostatakræft.

Forebyggelse / Solution

Den vestlige kost og livsstil spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​BPH og prostatacancer. Prostatacancer satser er stigende i underudviklede nationer, da de tager på karakteristika ved en sådan livsstil. En kost sammensat hovedsageligt af højt fedtindhold, højt kalorieindhold, næringsfattige, forarbejdede fødevarer og øget forbrug af animalske produkter bidrager til den stigende forekomst af prostatacancer verden over. Rygning og mangel på tilstrækkelig motion øger yderligere din risiko. Saw palmetto og pygeum er urtemedier, der kan være nyttige til behandling af BPH. For at reducere symptomer på mild BPH, herunder naturturinering, skal du tage 320 mg saw palmetto "standardiseret til 85 til 95 procent fedtsyrer" eller 100 mg pygeum dagligt.

Del:
Kommentarer