Hvad er fordelene ved quinin i tonisk vand?

Hvad er fordelene ved quinin i tonisk vand?

Quinin er et lægemiddel, der bruges til at behandle malaria. Det er blevet brugt off-label til at behandle benkramper, men bivirkningerne opvejer fordelene i dette tilfælde. Moderne tonisk vand indeholder meget mindre kinin end nødvendigt for enhver medicinsk behandling.

Historie

Quinin findes i cinchona bark og blev brugt af indfødte sydamerikere til at behandle malaria. Europæerne stødte først på stoffet i midten af ​​det syttende århundrede.

Tidlige anvendelser

Quinin blev oprindeligt tilsat til tonisk vand som en anti-malarial behandling. Ifølge legenden blev gin og tonics født som en måde at maskere kininens bitterhed.

Malaria Behandling

BĂĄde naturlig og syntetisk kinin anvendes stadig i dag til behandling af malaria, der er blevet resistente over for andre mere sikre stoffer.

Benkramper

FDA har ikke godkendt kinin som behandling for benkramper. Det har farlige bivirkninger, herunder blodkoagulation og død, der kan være en acceptabel risiko for livstruende sygdom, men ikke for mindre alvorlige forhold.

Moderne tonisk vand

I dag indeholder tonisk vand kun tyve milligram quinin per seks ounces. Det ville tage op til fem liter tonisk vand om dagen at behandle malaria.

Del:
Kommentarer