Hvad er fem måder bakterier kan være skadelige?

Hvad er fem måder bakterier kan være skadelige?

En menneskekrop indeholder ca. 10 gange så mange bakterier som celler, ifølge American Society for Microbiology. Mens de fleste bakterier er relativt uskadelige eller faktisk gavnlige, er der nogle arter, der er skadelige for menneskekroppen.

Madforgiftning

Bakterier er årsagen til mange fødevarebårne sygdomme som følge af undercooked eller unwashed mad. Eksempler på disse er Escherichia coli (E. coli), der findes i oksekød og uvaskede grøntsager og Salmonella enterica, der almindeligvis findes i kylling.

Sårinfektion

Bakterier kan også forårsage sepsis i ubehandlede sår og nedskæringer. Hvis de bliver ubehandlet, kan disse infektioner føre til tab af lemmer og endda død. Eksempler på disse typer af bakterier indbefatter Clostridium perfringens (gangrene) og Staphylococcus aureus (MRSA).

Andre infektioner

Bakterier kan også komme ind i kroppen på andre måder end udskæringer og læsioner, hvilket resulterer i en lang række infektioner og sundhedsproblemer. Helicobacter pylori anses for at være en af ​​de vigtigste årsager til mavesår hos mennesker. Respiratoriske problemer, såsom lungebetændelse og nogle seksuelt overførte sygdomme, skyldes også bakteriestammer.

Vand

Mange former for bakterier findes i ubehandlet vand, som kan resultere i alvorlig skade på det menneskelige fordøjelseskanalen og dets lokale flora. Indtagelse af disse stammer af bakterier kan føre til influenzalignende symptomer, herunder diarré, opkastning og magekramper.

Landbrug

Der er flere bakteriestammer, der virker som plantepatogener. Disse stammer kan hurtigt spredes i hele afgrødepopulationer, hvilket resulterer i alvorlige fødevaremangel og økonomiske problemer for både forbrugere og landmænd.

Del:
Kommentarer