Hvad er fedtsinfiltrering af leveren?

Hvad er fedtsinfiltrering af leveren?

Fedtinfiltrering af leveren er i sidste ende akkumuleringen af ​​fedtstofaflejringer i vævet i dette organ. Ofte omtales som alkoholfri fedtsygdom, udviklingen af ​​denne tilstand er ikke altid en årsag til alarm, da mange mennesker ikke lider nogen problemer eller komplikationer fra denne lidelse. Faktisk er det ikke ualmindeligt at aldrig vide, at du har tilstanden. Det betyder ikke, at du ikke bør tage skridt til at forebygge eller behandle en fedtlever, da det er et vitalt organ i din krop, og tilstanden kan føre til ardannelse og skade.

Symptomer

Som allerede nævnt ved, at mange mennesker, der beskæftiger sig med en fedtlever, aldrig ved, at de har den betingelse, da de ikke præsenteres uden tegn eller symptomer på sygdommen overhovedet. For andre kan det forårsage en vis grad af smerte eller ubehag i abdominalområdet, der ofte ledsages af træthed og et uforklarligt vægttab.

Origins

Udviklingen af ​​en fedtlever er ofte forbundet med fedtstoffer selv. I lever af en person med denne lidelse er fedt ikke brudt ned som normalt, hvilket fører til akkumulering af fedt inden for vævsvæggene. Underernæring og hurtigt vægttab er to almindelige bidragende faktorer, men din lever kan også opleve fedtholdig infiltration som følge af højt blodkolesterol, diabetes, kemiske eksponeringer, kirurgiske procedurer, fedme eller andre sundhedsrelaterede tilstande.

Forebyggelse

For at forhindre infiltration af fedt langs vævets vægge er der to nøgleforanstaltninger, du kan sætte på plads. Den første er din kost. Inkorporere flere frugter, grøntsager og fuldkorn, samtidig med at du undgår rødt kød, fedtfattigt mejeriprodukter og mættede fedtstoffer. Den anden foranstaltning til forebyggelse af fedtlever er din vægt, hvilket gør din kaloriindtagelse og fysiske kondition vigtige stykker af en sund lever. Prøv at opretholde en sund vægt for at afværge denne tilstand.

Behandling

Hvis du udvikler en fedtlever, vil din læge sandsynligvis anbefale en kostændring samt motion for at behandle tilstanden. Ellers vil behandlingen dreje sig om en bedre styring af den lidelse, der forårsager fedtsinfiltrering, såsom diabetes eller højt kolesteroltal. Hvis en bestemt medicin er forbundet med din fedtsygdom, vil din læge normalt ændre din medicin, som derefter følges med kostændringer og motion.

Andre faktorer

Det er også vigtigt at bemærke den rolle, som alkohol kan spille i denne lidelse, især når du allerede har udviklet en fedtlever. For at være effektiv, er alkohol ofte fjernet fra menuen. Dette skyldes i vid udstrækning den effekt det har på organet, der ofte hæmmer dets helbred og funktion og derved forværrer problemet.

Del:
Kommentarer