Hvad er farerne ved protein shakes?

Hvad er farerne ved protein shakes?

Med spredning af fitnesscentre og det fortsatte amerikanske ønske om at "bulk up" har protein shakes fundet deres vej ind i mainstream America. I første omgang kun en del af bodybuilding-kulturen, er protein shakes nu tilgængelige overalt fra gymnastiksalen til forretninger på det lokale indkøbscenter.

Protein shakes er kolde, blandede drikkevarer, der normalt indeholder en form for frugt, mælk og et protein supplement. De hårdeste kerneprotein shakes laves strengt fra protein kosttilskud blandet med enten mælk eller vand. Fitness entusiaster bruger ofte disse shakes som måltid udskiftninger eller kosttilskud for at øge deres proteinindtag. Men som med noget kan der være for meget af en god ting.

Valleprotein

Den mest almindelige form for protein, der findes i fitness shakes, er valleprotein, som anses let fordøjeligt. Nogle virksomheder hævder at have udviklet pulvere, som direkte overfører proteinet til dine muskler. Selvom det ikke er teknisk farligt, hvis det tages som anvist, kan protein shakes lavet med valleprotein forårsage gas, kvalme og oppustethed.

Nyre- eller leverskade

Den største fare for protein shakes er skade nyrerne eller leveren. Det er usandsynligt, at selv et eller to proteiner ryster en dag, vil skade din krop, men mere end det konsumeres konsekvent over tid tvinger dine nyrer og lever til at arbejde overarbejde.

Da proteinet der indtages, er enten plante- eller sojaprotein (både sværere at fordøje end animalsk protein), skal kroppen arbejde hårdere for at bortskaffe ethvert resterende protein i kroppen. Da shakes kan mangle alle de aminosyrer og andre komponenter, der gør animalsk protein mere fordøjeligt, vil leveren og nyrerne til sidst kæmpe.

Gas

Fordi proteintilskud er meget forarbejdede, kan de indeholde proteintoksiner, der, når de er til stede i kroppen, støtter de dårlige bakterier, der findes i din mave-tarmkanal. Denne bakterie bruger proteintoksinerne til at skabe flere proteintoksiner, som igen kan skabe gas eller oppustethed. Over tid er muligheden for, at disse symptomer forværres.

Ignorerer andre næringsstoffer

Når man vælger at opbygge muskler, kan fitness-buffere fokusere for meget på at tilføje protein til deres kost, mens man glemmer at fiber, mælk, vand og ensartet sukker er afgørende for kroppens funktion. Det anbefales generelt, at hvis du bruger protein shakes som et måltid udskiftning, skal du spise mindst et velafbalanceret "ægte" måltid dagligt.

Konklusion

Langvarig brug af protein shakes kan føre til nyre- eller leverbetingelser, selv om det er sandsynligt, at du vil søge behandling, før en sådan tilstand bliver uhåndterlig. Tommelfingerregel for at opbygge muskler er at indtage mere protein, og selvom protein shakes kan være en nem måde at gøre dette på, er de ikke altid den mest effektive. Da vores kroppe er designet til bedre at fordøje animalsk protein, skal du sørge for at forbruge protein i denne form. Protein shakes kan hjælpe en person til masse op, men undgå overdreven brug. Hvis du vælger at bruge protein shakes, brug som angivet.

Del:
Kommentarer