Hvad er farerne ved indånding af oliebaseret malingsprimer?

Hvad er farerne ved indånding af oliebaseret malingsprimer?

Maling fremstilles ved at kombinere kemikalier som opløsningsmidler, bindemidler, additiver og pigmenter. Latex-maling er vandbaseret, hvilket betyder, at den vigtigste ingrediens er vand. Den anden hovedkategori af maling er oliebaseret, hvilket betyder, at hovedbestanddelen er en slags organisk opløsningsmiddel. Af de to er oliebaseret maling robustere og bruges normalt udenfor eller i områder med høj fugtighed som badeværelser og køkkener. Det er også normalt mere giftigt ved indånding.

Indånding

Da basisopløsningsmidlet i oliebaseret maling er mineralsk spiritus, toluen, xylen eller noget andet petroleumderivat, bør det ikke være nogen overraskelse, at vejrtræk fra denne slags maling ikke er helt sikker. Symptomer at se på omfatter hovedpine, kvalme, svimmelhed eller ekstrem træthed. Disse effekter kan være mere udtalt, hvis du maler i et dårligt ventileret område, eller du har været udsat for dampen for længe, ​​selvom der er god luftstrøm. Den bedste måde at lindre disse symptomer på er at komme væk fra malingsområdet og finde frisk luft for at rydde dit åndedrætssystem ud.

Langsigtede risici

Hvis du fortsætter med at udsætte dig selv for disse dampe i løbet af uger, måneder eller endda år, kan skader begynde at manifestere sig i indre organer. Langvarig indånding kan føre til nyrer, lever og blodproblemer. Formålligt at snuse malingstøv, især fra en sprøjtebeholder, kan forårsage irreversibel hjerneskade og endog dødsfald på den første hændelse.

børn

Som du måske regner med, kan de skadelige virkninger af oliebaseret malinginhalation af børn forekomme endnu hurtigere end hos voksne. Små børn bør holdes væk fra maleriområdet og åbne dåser af maling. Til beskyttelse af alle, sæt en kasse fan i et åbent vindue i værelset, der males, pege ud, så at giftige dampe vil blive trukket udenfor. Hold fanen i gang i yderligere 48 timer efter maleriet er færdig, og prøv at bruge rummet så lidt som muligt i løbet af den tid. Jo hurtigere malingen tørrer, jo hurtigere går sundhedsfaren forbi.

Del:
Kommentarer