Hvad er farerne ved højt hæmoglobin?

Hvad er farerne ved højt hæmoglobin?

Hæmoglobin er et rødt blodpigment. Den består af to dele globin; et specifikt simpelt protein (96%) og de andre 4% er en ikke-specifik protesegruppe, et jern indeholdende et pigment kaldet hæm, der forbliver i jerntilstanden. Det bærer ilt fra lungerne til kroppens væv og returnerer kuldioxid fra væv til lungerne. Højt hæmoglobin er en tilstand præget af øget antal røde celler i forhold til individets alder og køn. Begyndelsen af ​​denne tilstand er subtil og gradvis. Det findes almindeligvis hos mænd over 40 år.

Farerne forbundet med hæmoglobin er:

Større sygdomme

Tilstanden indikerer en stigning i den røde blodlegemasse, som fremkalder hyperviskositet, hvilket igen nedsætter vævsoxygenafgivelsen og frembringer vaskulær okklusion og overbelastning af kapillærer. Vaskulær okklusion fører til symptomer på perifer vaskulær insufficiens, trombotiske og hæmoragiske komplikationer, som er: vaskulær insufficiens, der fører til iskæmisk lemmer med eller uden gangre. De trombotiske komplikationer er arteriel trombose og venøs trombose. Aterial thrombosis fører igen til angina pectoris, myokardieinfarkt, lungeinfarkt, cerebral trombose og trombose af lemmerarterien. Venøs trombose fører til trombose i lever- og mavesåren. Der kan også være tromboemboliske manifestationer.

Hæmoragiske episoder

Gumblødning, næseblødning, tilstedeværelse af blod i urinen, mave-tarmblødning i form af blodopkastning og melena oplever ofte patienter.

Mavesmerter

Mildt infarkt, som er processen med vævsdød på grund af utilstrækkelig blodforsyning eller nyrefunktion kan være årsagen til mavesmerter.

Gouty diathesis

Dette er en tilstand af modtagelighed for gigtangreb eller udvikling af tophi eller natrium urat på grund af forhøjet urinsyre i blodet. Fælles træk omfatter ledsmerter, leddede hævelser, nyre-colicky-smerter på grund af uratsten i nyrerne og / eller ureter og urinsyre-nefropati, som er en autoimmun sygdom, som påvirker nyrerne.

Infektion i luftvejene

Interstrømsinfektioner især i luftveje som bronkitis, hvilket fører til kronisk bronkitis og i sidste ende emfysem, en kronisk respiratorisk sygdom.

Forstørret milt

Milt forstørres hovedsageligt fra hyperplasi (proliferation af celler i et organ eller væv) af pulpen og distension med blod i omkring 75 procent af tilfældene. Miltinfarkt er almindeligt.

Andre farer

Med sygdommens fremgang forekommer proliferation af fibrøs element, og sygdommen kan overføres til myelofibrose, en alvorlig knoglemarvsforstyrrelse, som forstyrrer din krops normale produktion af blodlegemer. Mindre almindeligt kan akut myeloid leukæmi / kronisk myeloid leukæmi forekomme som terminal begivenhed som følge af transformation observeret ved kroniske myeloproliferative lidelser.

Del:
Kommentarer