Hvad er farerne ved elektroplettering?

Hvad er farerne ved elektroplettering?

Folk har brugt galvanisering i tusindvis af år. Artefakter fra Peru viser antikke samfund overtrukket ceremonielle masker med guld. Elektropletteringsprocessen anvender nogle ekstremt dødelige kemikalier, som kan resultere i døden. Selvom galvanisering udgør en lille risiko, når den udføres korrekt, forårsager uforsigtighed ofte den største fare. Forebyggelse af galvaniserende farer kræver øget bevidsthed om de giftige materialer, der anvendes i processen.

Identifikation

Elektroplettering anvender en belægning af materiale, sædvanligvis et metal, til overfladen af ​​en genstand for at give det nye egenskaber, såsom en slankere overflade eller mere glædeligt udseende, ifølge U.S. Environmental Protection Agency. Den mest almindelige metode til galvanisering bruger en proces kendt som elektrodeposition, som overfører metalliske ioner fra en genstand til en anden, som et batteri overfører elektricitet, ifølge professor Walther Schwarzacher fra University of Washington-Seattle.

typer

Farer ved galvanisering kommer når de ætsende og giftige kemikalier kommer i kontakt med kroppen, ifølge "Elektroplating Engineering Handbook." Ofte er de farlige egenskaber ved nogle elektropletterende kemikalier forværret af deres mishandling, som f.eks. Ikke iført beskyttelsesbriller, når et kemikalie ved et uheld sprøjter i øjet.

effekter

Selvom de faktiske helbredseffekter af galvanisering afhænger af det specifikke kemikalie, er de fleste sundhedsfarer meget alvorlige. Syrer anvendes oftest til galvanisering, og de fleste af dem resulterer i læsioner og forbrændinger, når de berører huden, ifølge håndbogen. Opløsningsmidlerne, der bruges til at rengøre objekter, før plating kan resultere i en lette følelse, hovedpine og endda død. Arbejdspladsbelægning resulterer i 20 procent til 25 procent af industrirelaterede skader, som f.eks. Blå mærker og belastning ved at løfte tunge kemiske tanke.

Overvejelser

De fleste af de rapporterede farer ved galvanisering fokuserer på de kemiske farer, men brande i en galvaniseringsbutik kan forårsage meget mere skade, selvom de er sjældnere, siger håndbogen. Elektroplettering bruger ofte oxidationsmidler, såsom chromsyre, som frembringer voldsomme eksplosioner, når de ved et uheld kombineres med cyanid, som også almindeligvis anvendes til elektroplettering. Disse eksplosioner kan så spredes i de plastventilationssystemer, der omgiver den typiske kemiske tank.

Forebyggelse / Solution

Fordi de fleste galvaniserende farer og farer er resultatet af medarbejdere, der ikke håndterer materialer korrekt, er uddannelse og sikkerhed incitamenter den bedste måde at forebygge alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, siger håndbogen. Medarbejdere bør vide, hvad de skal gøre, og hvor de skal hen, hvis de kommer i kontakt med et kemikalie. Tilsynsførende bør informere bygningens sikkerhedsembedsmænd om, hvilke kemikalier der findes i galvaniseringsanlægget og deres virkninger.

Del:
Kommentarer