Hvad er farerne ved dykker for perler?

Hvad er farerne ved dykker for perler?

Før begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev perler opnået af fritiddere, der manuelt svømmede til dybden af ​​en vandkilde for at hente østers, som derefter blev åbnet og søges efter stenene. Mens perle dykning er stort set forældet, folk frit-dykke rekreativt og søge efter perler. Perle dykning kan være farlig; i visse tilfælde kan det endda være fatalt.

Drunkning pĂĄ grund af Deep Water Blackout

Drunkning er altid en fare, når det drejer sig om svømning og dykning. For perle dykkere er der dog tale om drukning som følge af dybvandsforstyrrelser, en tilstand forårsaget af cerebral hypoxi, der opstår, når en dykker flader fra et dybt dykke (typisk dykker over 30 fod). I en dybvandsforstyrrelse mister svømmeren bevidstheden, når de nærmer eller bryder vandets overflade. Hvis dykkeren ikke hurtigt genvinder bevidstheden, kan døden fra drukning resultere. Fordi perle dykkere typisk dykker store afstande under vand for at hente perlerne, var de særligt udsatte for dybvandsforstyrrelse.

Decompression Sickness

Decompression sickness er en anden almindelig risiko, der står over for perle dykkere og andre dybhavs dykkere. Ifølge Undersea & Hyperbaric Medical Society (UHMS), som en person dyk, opløses ilt og nitrogen i personens kropsvæv. Overskydende kvælstof kan danne bobler, som kan blive fanget i dykkerens lunger, da dykkeren vender tilbage til overfladen. Hvis disse bobler når blodbanen, kan en person opleve en emboli, som resulterer i talrige symptomer såsom smerte, svimmelhed, høretab, lammelse og bevidstløshed. Perle dykkere, der vendte tilbage til overfladen for hurtigt og dermed ikke gav kroppen en chance for at diffundere gasboblerne sikkert, oplevede dekompressionssygdom.

Hypotermi

Perle dykkere søger efter perler i koldt vand løb risikoen for hypotermi. Hypotermi forårsages, når kroppens temperatur falder under et bestemt niveau. Symptomer omfatter ryster og blå hud, højt blodtryk, sløret tale og hukommelsestab. På ekstreme niveauer (når kroppens temperatur falder under 80 grader Fahrenheit), kan dykkeren miste bevidstheden, permanent ødelægge hjernen eller lide et hjerteanfald.

Farlige væsner og miljømæssige risici

Perle dykkere risikerede at løbe i fjendtlige havdyr som vandmænd, visse blæksprutter, hajer og giftige fisk. En dykker kunne ikke se meget let under vandet (selv når du brugte en maske og snorkel) og nogle gange ville hånden være på en farlig havdyr, som en giftig havememon. Endvidere var det simpelthen en fare at dykke ind i en stenet region. Dykkeren kunne modtage nedskæringer eller kontusioner fra at svømme i klipperne ved et uheld.

Del:
Kommentarer